Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2.0 16V quattro ACE Lpg] zamulony silnik

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
wojtbert
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2.0 16V quattro ACE Lpg] zamulony silnik

Post autor: wojtbert » 14 lip 2009, 14:58

Witam Kolegów!!!
Mam problem z moją audiczką, a mianowicie z silnikiem jest zamulony, słabo wkręca się na obroty. Jak wcisnę mocniej pedał gazu to jest takie "buuuuu....." i dopiero zaczyna wchodzić na obroty. Miałem wymieniany czujnik położenia przepustnicy bo na lapku pokazywało bład myślałem , że to coś pomoże ale nic jak było tak jest. Myślałem ,że to może sonda lambda ale elektromechanik powiedział ,że napewno nie bo by pokazało na lapku jakieś błędy z nią związane. Na Pb trochę lepiej jest niż na lpg ale niewiele. Nie wiem co już obstawiać gdzie ręce włożyc. Czasami jade sobie a tu wszyscy mnie wyprzedzają bo za nim moja niunia sie zbierze to ohoho... :oops: , aż wstyd jechać żeby taki samochód i tak się wlókł :cry: Proszę pomóżcie bo nie wiem juz co robić. Pozdrawiam!

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 14 lip 2009, 16:23

Na poczatek do sprawdzenia czujnik stukowy i ustawienie zapłonu. W dalszej kolejnosci sprawdziłbym sonde na oscyloskopie, błedu sondy nie pokaże jezeli bedzie tylko oszukiwac a to ma znaczacy wpływ na moc silnika.

wojtbert
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtbert » 14 lip 2009, 17:15

no właśnie chciałem aby mi przy przeglądzie sprawdzili ustawienie zapłonu ale Pan elektryk nie umiał dostac sie do świec może ktoś wskazać linka z opisem ustawienia zapłonu w tym silniku , to go sobie wydrukuje i zaniosę mu nastepnym razem aby wiedział jak ustawić zapłon. I jeszcze jedno pytanie gdzie znajduje sie ten czujnik spalania stukowego czy to jest ten pierscien co jest założony na jeden z przewodów WN?

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 15 lip 2009, 10:28

U ciebie dokładnie to sa 2 czujniki, 1 miedzy 1 a 2 cylindrem a ten 2 jest miedzy 3 a 4. Zapłon powinien wynosic 6 stopni przy 800 obr/min, zapłonem reguluje ECU na podstawie czujników stukowych oraz czujnik połozenia i predkosci obrotowej wału.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl