[1.9TDI 1Z] Jaki kąt wtrysku?
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Jaki kąt wtrysku?
Panowie jakie wartości w BS powinny być w okienku 2 (kąt wtrysku) w 1Z na BOSCHU? Bo różne słuchy chodzą, niektórzy mówią, że około 51 a niektórzy, że około 65. Wymieniłem rozrząd i sprawdziłem kąt, wyszło około 60.
Jeśli kąt wtrysku w tdi timing po wybraniu audi 80 92-94 czyli taki jak posiadasz trzyma się pomiędzy górna a dolna linia wykresu a najlepiej jak najbliżej środkowej i silnik jest rozgrzany powyżej 85 stopni to nie trzeba regulować kata wtrysku.
Ja polecam by kąt wtrysku był równy lub delikatnie powyżej środkowej linii wykresu w tdi timing.
z reguły na boschu kat wtrysku powinien się mieścić w przedziale od 54 do 62 i jest to OK
Jak masz około 60 to łapiesz się powyżej środkowej przy górnej linii w tdi timing i może tak zostać.
Ja polecam by kąt wtrysku był równy lub delikatnie powyżej środkowej linii wykresu w tdi timing.
z reguły na boschu kat wtrysku powinien się mieścić w przedziale od 54 do 62 i jest to OK
Jak masz około 60 to łapiesz się powyżej środkowej przy górnej linii w tdi timing i może tak zostać.
Re: [1.9TDI 1Z] Jaki kąt wtrysku?
No i git.... pasek sie lekko wyciagnie to zaplon spadnie do 51-54...jokerpoland pisze:Panowie jakie wartości w BS powinny być w okienku 2 (kąt wtrysku) w 1Z na BOSCHU? Bo różne słuchy chodzą, niektórzy mówią, że około 51 a niektórzy, że około 65. Wymieniłem rozrząd i sprawdziłem kąt, wyszło około 60.
-
- Forum Audi 80