ten stary planet był w kawałkach, ponoc jak kolega rozrusznik wyjął to sie rozsypało :roll: ... "podziwiam" i pozdrawiam poprzedniego własciciela mojego samochodu - brawo panie Januszu :-|

ja Ci od razu odradze zakup uzywanego, bo jak mój sie rozsypał to tez o takim myślałam i nawet sie pytałam o ceny, to 250 zeta do diesla (bo jest inny niz do PB) za uzywany mi wołali, ale tez mi odradzano uzywany i tak samo tu koledzy na forum i kolega, który naprawial mi autko - i lepiej zrób jak ja zrobiłam, ze kup czesci do starego i go napraw, pewnie rozwaliło sie w nim to co u mnie... a jak kupisz nowe czesci i naprawisz, to bedziesz miał potem kolego pewnosc ze ten rozrusznik Ci pochodzi i nie padnie w najmniej oczekiwanym momencie :roll:Fighter001 pisze:Witam podepne sie pod temat poniewaz rozsypal mi sie rozrusznik i musze zainwestowac w jakas uzywke i chcialbym sie dowiedziec jakie numery on ma zeby nie kupic zlego i wpakowac sie w niepotrzebne koszta.
AdamE pisze:(...) w B3 1,6 td były takie nr bosch 0 001 110 106 (...)
Przez szukajkę nie znalazłem, więc podpinam się pod ten temat. Czy tuleję rozrusznika w skrzyni biegów da się wymienić na pojeździe bez wymontowywania skrzyni. Jeśli jest to możliwe to jak to zrobić? Jeśli odpowiedź jest już na forum to poproszę o link i skasowanie postu.jimmy1976 pisze: wirnik opierał się na tulejce w skrzyni biegów.