Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6TD CY] Rozrusznik.

Awatar użytkownika
Gosia
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gosia » 07 paź 2008, 11:09

jeszcze jedną rzecz musiałam do rozrusznika dokupic - taki plastik - planet to sie nazywa... no i urwanie d...y bo nie wiedzieli w sklepie który, to musiałam po rozrusznik jechac do warsztatu i dopiero mi dobrali :roll:

ten stary planet był w kawałkach, ponoc jak kolega rozrusznik wyjął to sie rozsypało :roll: ... "podziwiam" i pozdrawiam poprzedniego własciciela mojego samochodu - brawo panie Januszu :-| :-? :-> (chociaz watpie ze tu zagląda... bo jakby zaglądał to by chyba tak autka nie zapuścił... zresztą rozrusznik to pryszcz, ale jezdzic na spawanych drązkach kierowniczych to "miszczostwo" świata - respekt... chylę czoła) :roll:

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 18 paź 2008, 12:06

Witam podepne sie pod temat poniewaz rozsypal mi sie rozrusznik i musze zainwestowac w jakas uzywke i chcialbym sie dowiedziec jakie numery on ma zeby nie kupic zlego i wpakowac sie w niepotrzebne koszta. Jest to rozrusznik od silnika SB. Albo od jakiego jeszcze by pasowal.

Awatar użytkownika
Gosia
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gosia » 22 paź 2008, 23:31

Fighter001 pisze:Witam podepne sie pod temat poniewaz rozsypal mi sie rozrusznik i musze zainwestowac w jakas uzywke i chcialbym sie dowiedziec jakie numery on ma zeby nie kupic zlego i wpakowac sie w niepotrzebne koszta.
ja Ci od razu odradze zakup uzywanego, bo jak mój sie rozsypał to tez o takim myślałam i nawet sie pytałam o ceny, to 250 zeta do diesla (bo jest inny niz do PB) za uzywany mi wołali, ale tez mi odradzano uzywany i tak samo tu koledzy na forum i kolega, który naprawial mi autko - i lepiej zrób jak ja zrobiłam, ze kup czesci do starego i go napraw, pewnie rozwaliło sie w nim to co u mnie... a jak kupisz nowe czesci i naprawisz, to bedziesz miał potem kolego pewnosc ze ten rozrusznik Ci pochodzi i nie padnie w najmniej oczekiwanym momencie :roll:

odnosnie numeru, na poprzedniej stronie tematu, kolega AdamE mi to napisał, a SB to tez td z tego co sie orientuje :
AdamE pisze:(...) w B3 1,6 td były takie nr bosch 0 001 110 106 (...)

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 23 paź 2008, 09:01

akurat to co w srodku to dla mnie najmniejszy problem. Ja mam takiego bonusa ze rozwalila mi sie obudowa :-? i trzyma tylko na jedna srube wiec niestety trzeba sie wywalic z kasy

jimmy1976
Forum Audi 80
Forum Audi 80

rozrusznik

Post autor: jimmy1976 » 25 paź 2008, 18:23

do motoru cy pasuje najlepiej rozrusznik od 1,9 TDI z przekładnią planetarna. Najlepiej wydłybać stary rozrusznik i zobaczyć bo były dwa typy jeden z gówka drugi bez i wtedy wirnik opierał się na tulejce w skrzyni biegów.Taki rozrusznik mam na zbyciu jak coś

[ Dodano: 2008-10-25, 18:39 ]
Silniki CY phali też do Audi 80 rocznik 78-86 . Koło zamachowe się przekłada od audika i hula jak talala ja tak mam zrobione zamontowałem motorek Cy w miejsce benzyny 1,8 s na szprycy bo piło to ogromne ilości paliwa 15 L na 100.

[ Dodano: 2008-10-25, 18:41 ]
tanio można wyrwać rozrusznik na alegro ja za super sprawny dałem 100 zł od 1,9 TDI

Wnuczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Re: rozrusznik

Post autor: Wnuczek » 18 lip 2009, 15:56

jimmy1976 pisze: wirnik opierał się na tulejce w skrzyni biegów.
Przez szukajkę nie znalazłem, więc podpinam się pod ten temat. Czy tuleję rozrusznika w skrzyni biegów da się wymienić na pojeździe bez wymontowywania skrzyni. Jeśli jest to możliwe to jak to zrobić? Jeśli odpowiedź jest już na forum to poproszę o link i skasowanie postu.
Pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl