witam mam pytanko przy wymianie amorków z tyłu zerwałem gwint w jednym z czterech otworów chciałem nagwintowac ale w srodku chyba była przyspawana nakretka i pusciła jest tylko cienkoa błacha 3mm co zrobic?? mysłałem naciąc troche niżej odciągnąc blache i włożyc tam nakretke nie wiem co to jest za belka,sciana ?
Temat poprawiłem, ale na przyszłość proszę zwracać uwagę na poprawne jego nazywanie. Pozdrawiam <ok>
[B4] Zerwany gwint przy mocowaniu amortyzatora tył
[B4] Zerwany gwint przy mocowaniu amortyzatora tył
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, 23:02 przez dawid80, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm... ciężka sprawa. A jaki był oryginalny gwint, bo nie pamiętam śruba M12 czy większa? M14?
Ja bym chyba to zrobił tak: że rozwiercił bym tam otwór na taki co wchodzi nakrętka M12 (w zależności jaki gwint tam jest) i wspawał ją (oczywiście tak aby dobrze przetopiło nakrętkę i blachę bo potem lico trzeba zeszlifować na równo i żeby ten spaw coś trzymał.
A żeby nie wiercić tam za dużej dziury najlepiej pasowało by dorobić taką tulejkę z odpowiednim gwintem i ją wspawać
Ja chyba tak to bym rozwiązał, ale sam jestem ciekawa jak inni klubowicze będą Ci radzić .
Pozdrawiam
Ja bym chyba to zrobił tak: że rozwiercił bym tam otwór na taki co wchodzi nakrętka M12 (w zależności jaki gwint tam jest) i wspawał ją (oczywiście tak aby dobrze przetopiło nakrętkę i blachę bo potem lico trzeba zeszlifować na równo i żeby ten spaw coś trzymał.
A żeby nie wiercić tam za dużej dziury najlepiej pasowało by dorobić taką tulejkę z odpowiednim gwintem i ją wspawać
Ja chyba tak to bym rozwiązał, ale sam jestem ciekawa jak inni klubowicze będą Ci radzić .
Pozdrawiam
własnie ale dół mam che maciac odchylic i dac nakretke ale nie wiem co to jest za belka tak wygląda jak jakis profil zamkniety/
[ Dodano: 2009-07-25, 08:12 ]
juz zrobione przeciołem przyspawałem nakretke i gotowe ten profil z tyłu to podłużnica i zaspawałem ją innego wyjscia nie było. :-> konserwacja na pedzel i nic nie widac.
[ Dodano: 2009-07-25, 08:12 ]
juz zrobione przeciołem przyspawałem nakretke i gotowe ten profil z tyłu to podłużnica i zaspawałem ją innego wyjscia nie było. :-> konserwacja na pedzel i nic nie widac.