[B3 1Z] Moja czarnulka, to już koniec :( / 66
a myslales zeby zmodzic troche silnik? na naszym forum oraz forum golfa jest duzo porad na ten temat. praktycznie za darmo mozesz odczuwalnie zwiekszyc moc. ja sam zmodyfikowalem jedynie pin boosta co zajelo mi nie wiecej niz 10 min a efekty sa odczuwalne. poprawila sie elastycznosc, wczesniej zaczyna ciagnac. puszcza lekkiego baka jedynie przy ostrzejszej jezdzie takze jest dobrze. gdy ci zabraknie mocy sprobuj tego bo sam wiem po sobie ze z poczatku bylem pod wrazeniem mocy tego samochodu ale z czasem chcialem wiecej. pozdrawiam
- Daniello85
- Audi 80 Klub
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Trzeba kupić wlepe
A co do obrotka... jak znajdę taki na allegro to napewno zakupię.
EDIT.
Podczas dzisiejszego prania środka samochodu (nareszcie środek został należycie odnowiony i wyczyszczony) odkryłem faktyczny rok produkcji samochodu i jakież było moje zdziwienie... samochód ma 21 lat, prawdziwe oczko Tyle lat na karku a tak dobrze jeździ i trzyma się :mrgreen:
Kiedyś to robili naprawdę dobre i długowieczne samochody.
A co do obrotka... jak znajdę taki na allegro to napewno zakupię.
EDIT.
Podczas dzisiejszego prania środka samochodu (nareszcie środek został należycie odnowiony i wyczyszczony) odkryłem faktyczny rok produkcji samochodu i jakież było moje zdziwienie... samochód ma 21 lat, prawdziwe oczko Tyle lat na karku a tak dobrze jeździ i trzyma się :mrgreen:
Kiedyś to robili naprawdę dobre i długowieczne samochody.
- trepek
- Forum Audi 80
Ostatnimi czasy zaszły małe zmiany w moim samochodzie. Nic rewolucyjnego ale jednak
Na pierwszy ogień poszły boczki na drzwiach. Te które dostałem z kubełkami były pomarszczone i poodrywane. Poobklejałem je tak jak należy i zamontowałem w samochodzie.
Kolejną zmianą było porządne umocowanie kierunkowskazów oraz przyklejenie gumy, która wogóle się ich nie trzymała tylko sterczała po kilka cm na zewnątrz...
Zaczepy w kierunkach były pourywane więc trzeba było zrobić drewniane kliny. Do idealnego stanu nie udało mi się tego doprowadzić i w 100% nie jestem zadowolony z wyniku kilkugodzinnej pracy (przy okazji zdemontowałem obudowę filtra powietrza, przeczyściłem wszystko łacznie z gumowym dolotem do turbiny) ale jest dużo lepiej niż było. Może z czasem znów to poprawię
Zdjęcie przedstawia tą gorszą stronę.
Następnie w samochodzie zagościło nowe radio: JVC KD-SH99R, kiedyś flagowy produkt tej firmy, moje marzenie.
Wczoraj założyłem obrotomierz. Wielkie podziękowania dla kolegi Vision, a szczególne dla kolegi Henry. Oni wiedzą ile mi pomogli za co należy się im wielkie
Obrotomierz pochodzi z angielskiego licznika.
A w między czasie czyszczę silnik, bo strasznie brudny był... Aktualnie postęp prac wygląda tak:
W planach mam jeszcze konserwację samochodu przed zimą, wymianę płynów, filtrów, rozrządu (w końcu :oops: ), elektrykę szyb, opony zimowe.
W odleglejszych planach: wskaźnik turbo i dodatkowe zegary.
Kiedyś przedstawię moje marzenie, narazie robi się w photoszopce
Na pierwszy ogień poszły boczki na drzwiach. Te które dostałem z kubełkami były pomarszczone i poodrywane. Poobklejałem je tak jak należy i zamontowałem w samochodzie.
Kolejną zmianą było porządne umocowanie kierunkowskazów oraz przyklejenie gumy, która wogóle się ich nie trzymała tylko sterczała po kilka cm na zewnątrz...
Zaczepy w kierunkach były pourywane więc trzeba było zrobić drewniane kliny. Do idealnego stanu nie udało mi się tego doprowadzić i w 100% nie jestem zadowolony z wyniku kilkugodzinnej pracy (przy okazji zdemontowałem obudowę filtra powietrza, przeczyściłem wszystko łacznie z gumowym dolotem do turbiny) ale jest dużo lepiej niż było. Może z czasem znów to poprawię
Zdjęcie przedstawia tą gorszą stronę.
Następnie w samochodzie zagościło nowe radio: JVC KD-SH99R, kiedyś flagowy produkt tej firmy, moje marzenie.
Wczoraj założyłem obrotomierz. Wielkie podziękowania dla kolegi Vision, a szczególne dla kolegi Henry. Oni wiedzą ile mi pomogli za co należy się im wielkie
Obrotomierz pochodzi z angielskiego licznika.
A w między czasie czyszczę silnik, bo strasznie brudny był... Aktualnie postęp prac wygląda tak:
W planach mam jeszcze konserwację samochodu przed zimą, wymianę płynów, filtrów, rozrządu (w końcu :oops: ), elektrykę szyb, opony zimowe.
W odleglejszych planach: wskaźnik turbo i dodatkowe zegary.
Kiedyś przedstawię moje marzenie, narazie robi się w photoszopce
- trepek
- Forum Audi 80
Dzięki za słowa uznania
Pisząc o szybach zapomniałem dodać elektryczne i podgrzewane lusterka.
I jeszcze przydałaby się czarna blenda na tył, taką jak ma Oofol.
A później?
Hmm...
Tylko że na BBS RS/RM z polerowanym rancikiem oraz przyciemnionymi lampami od soczewek.
Pomarzyć zawsze można 8-)
Mam nadzieję, że EDD nie posądzi mnie o prawa autorskie
P.S.
To zdjęcie jeszcze przerobię tak, jak powinno wyglądać. Dodam BBS i lepiej szyby przyciemnie tak, żeby były transparentne.
Pisząc o szybach zapomniałem dodać elektryczne i podgrzewane lusterka.
I jeszcze przydałaby się czarna blenda na tył, taką jak ma Oofol.
A później?
Hmm...
Tylko że na BBS RS/RM z polerowanym rancikiem oraz przyciemnionymi lampami od soczewek.
Pomarzyć zawsze można 8-)
Mam nadzieję, że EDD nie posądzi mnie o prawa autorskie
P.S.
To zdjęcie jeszcze przerobię tak, jak powinno wyglądać. Dodam BBS i lepiej szyby przyciemnie tak, żeby były transparentne.