Witam
pisałem pare miesięcy temu o problemie jaki miałem w moim tdiku ale nikt nie poradził na to. Sprowadziłem audika w którym zamiiast orginalnych łap silnika i poduszek mocowanych na podłuznicy załozono krótko mówiąc jakis badziew tzn. do sanek przyspawano kawałki ceowników do nich przychodzą poduszki silnika z audi 80 b3 1,6d a do silnika przykręcone są łapy- z prawej aluminiowa ale nie wiem z jakiego auta a z lewej wygląda ze tez z audi 80 b3. Wracając do orginału z prawej wszystko pasuje zeby zamocować do błoku orgi łape z tdika a z lewej jest poważny problem tego typu: w bloku są 3 otwory mocujące łape do których aktualnie jest przymocowana ta niby z b3 a w orginalnym tdiku bez zadnych tandetnych przeróbek w bloku są 4 otwory mocujące łape .
rozmieszczenie otworów jest całkiem inne niz w orgi więc orgi łapa na zaden nie pasuje.
Prosze odpiszcie jesli macie jakies pomysły bo mnie juz brak sił pierweszy raz widze takie coś choc robie w tym juz jakis czas.
za posty z informacjami bede bardzo wdzięczny. pozdrawiam.
[1.9TDI 1Z] łapa silnika
jak chcesz ori łapę to ciężko będzie popatrz po bloku czy niema wypustów na nią powinny być wyżej od tych co na foto jak ta 3 za rurą od wody i załóż se osłonę koła zamachowego jakiś partacz to robił i składał na szybkolotost1 pisze:hehe co zrobisz maja włosi pomysły ale silniczek jak marzenie co proponujesz?