[80 b4 92 abt] przegub wewnętrzny
[80 b4 92 abt] przegub wewnętrzny
Panowie mam takie pytanie wymieniłem przegub zewnetrzny prawy poskręcałem wszystko do kupy i po odpaleniu silnika i ruszeniu bardzo powoli coś zahrobotało jak sie puzniej okazało rozsypał sie przegub wewnetrzny tej samej prawej strony .Mam pytanie co zrobilem nie tak ze takie coś nastąpiło czy trzeba jakos to wszystko ustawic według jakis naków czy jak .bo jak kupywalem ten zewnetrzny to spytalem sprzedawce jesto zarazem mechanik czy po wymianie przegubu trzeba robic zbieznosc on mówił że nie tylko jakiś znaków sie trzymac tylko jakich nigdzie nie znalazlem w opisach wymiany przegubów o jakis znakach
juz doszedłem co było przyczyna przegub wewnetrzny byl jednak strasznie wybity i zapewne latał bardzo luzno jak troche pociaglem oske przy rozbieraniu zewnetrznego wysypaly sie zapewne kulki albo przynajmniej jedna ale tego nie bylo widac bo jest guma ochronna no i odpalilem i gruchlo.A jeszcze jedno moze przyda sie innym bo przed wymiana tego wewnetrznego mielem podczas raptownego dodawanie gazu byly takie szarpniecia koledzy opisywali na forum podobny temat o tym szarpaniu ,ja tez wymienialem poduszki pod skrzynią i na łapach a szrpanie dalej było a to wina przegubu wewnetrznego jesli ktosma taki problem niech se sprawdzi te przeguby czy nie ma wybitych
witam ! chłopaki ja mam podobny problem przegubów wewnętrznych ,zewnetrznych nie słychać u mnie w audi ino ze mam szarpanie i jak dziś podniosłem auto na lewarku w góre to kumplowi kazałem kręcic kołem od prawej do lewej i tak w kółko, a ja za przegub wewn.złapałem i wyczułem luz jaki był tam .a luzu tam być niepowinno chyba jeśli sie nie mylę?chłopaki jak możecie to doradżcie cos .z góry dzieki skifa.
[ Dodano: 2009-09-27, 18:58 ]
Gizmok a czy przegub wewnętrzny to powinien mieć mały taki luz do srodka skrzyni i z powrotem?bo ja dziś u kumpla w audi sprawdzałem i u niego luzów nie ma takich duzych na tym przegubie,myslę że chyba mechanizm różnicowy nie mógł sie do tego stopnia zużyć w srodka w skrzyni żeby taki luz ten przegub dostał????jeśli mozesz to pomóż lub doradz coś,z góry dzięki skifa.
[ Dodano: 2009-09-27, 18:58 ]
Gizmok a czy przegub wewnętrzny to powinien mieć mały taki luz do srodka skrzyni i z powrotem?bo ja dziś u kumpla w audi sprawdzałem i u niego luzów nie ma takich duzych na tym przegubie,myslę że chyba mechanizm różnicowy nie mógł sie do tego stopnia zużyć w srodka w skrzyni żeby taki luz ten przegub dostał????jeśli mozesz to pomóż lub doradz coś,z góry dzięki skifa.