[all] Podświetlenie klamek (dodane nowe fotki)
-
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
mam taki pomysł ,gdyby podłączyć te diody pod "STOP" ale wpiąć do tego "ściemniacz oświetlenia" (którego rezanie juz pokazano w dziale" warsztat") to po wciśnięciu hamulca podświetliły by się klamki. Świeciły by się tak długo ja by był wciśnięty "stop" po spuszczeniu pedału hamulca diody swieciły by jeszcze dodatkowo tyle czasu na ile pozwala im ściemniacz . jeśli sie mylę to proszę mnie poprawić . chodzi mi o prżypadek gdy nie mamy elektryki w drzwiach i el.szyberdachu
-
- Forum Audi 80
koledzy mam elektryczne wszystkie 4 szybki i podłączyłem podswietlenie pod oswietlenie włacznika szyb i sie spaliła dioda wiec moje pytanie jakie te rezystory musza byc zeby wytrzymywałydiody wiecej niz 12v tak jak jest napisane w pierwszym poscie tego tematu, działało umnie dzien czasu efekt naprawde suuper ale nich sie pali chodzi mi o konkretnie o dokładna moc rezystora lub jego oznaczenie bo mam sklep blisko domu z takimi gadzetami ale babka nie ma wiekszego pojecia o tym tylko jak podam kokretnie to co potrzebuje to znajdzie ale zeby co dobrac doradzic to juz gorzej
pozdrawiam
pozdrawiam
juz byłemu elektronika ale jutro bede wiedział wszystko ale nie potrzebnie zupełnie bo znalazłem na allegro 10 diod z możliwościa dobrania rezystora na ile chcemy volt i tak jednak 15v sie w naszych niuniach napewno sie nie spali. i taki omplet 10 diod+ 10 rezystorów za ok 6 złociszy z wysyłka tanisej sie nie kupi