[b4 1.9 tdi] nawiew- temperatura?
[b4 1.9 tdi] nawiew- temperatura?
Podczas jazdy samochodem przez nawiew wpada mi lekko cieple powietrze- temperatura na zewnatz jest owiele chłodniejsza- obiek wewnetrzny jest wyłaczony. pierwszy raz tak mam i nie wiem w czym tkwi problem
witam
podlacze sie pod temat,mam w swojej audi climatronica a problem polega na tym ze mam calkowicie wylaczony nadmuch ale po dluzszej jezdzie zaczyna do kabiny wpadac bardzo cieple powietrze,z tego co zauwazylem to od strony skrzyni tak grzeje,zasanawiam sie czy to moze byc grzanie ze srony tlumika?nawiew dziala dobrze,przelacza sie na zimno cieplo.moze kolega z wroclawia bedzie mial jakis pomysl?ja juz rozkladam rece a w taka pogode jak teraz to jest bardzo uciazliwe
podlacze sie pod temat,mam w swojej audi climatronica a problem polega na tym ze mam calkowicie wylaczony nadmuch ale po dluzszej jezdzie zaczyna do kabiny wpadac bardzo cieple powietrze,z tego co zauwazylem to od strony skrzyni tak grzeje,zasanawiam sie czy to moze byc grzanie ze srony tlumika?nawiew dziala dobrze,przelacza sie na zimno cieplo.moze kolega z wroclawia bedzie mial jakis pomysl?ja juz rozkladam rece a w taka pogode jak teraz to jest bardzo uciazliwe
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Neo, Jeśli wyczuwasz jakieś opory w trakcie regulacji nawiewu/temperatury to faktycznie klapka/kierownica powietrza może mieć problemy w zamykaniu-otwieraniu.Jest też opcja bardzo prawdopodobna że pokrycie klap z gąbki jest już zwietrzałe/dziurawe i póki nie wymienisz(należy usunąć stare i nakleić nowe) nie będzie spokoju.
Jakiś czas temu wymieniałem nagrzewnice,zakładałem nowe pokrycia klap i napuściłem WD40 do pancerzyków w których pracują cięgna sterujące.Wszystko chodzi miodzio
Jakiś czas temu wymieniałem nagrzewnice,zakładałem nowe pokrycia klap i napuściłem WD40 do pancerzyków w których pracują cięgna sterujące.Wszystko chodzi miodzio
może tu znajdziesz odpowiedź: https://audi80.pl/b4-srodkowy-tunel- ... %2A+kat%2Awitam