[1.9 tdi 1Z B4] - zapala się kontrolka check engine
[1.9 tdi 1Z B4] - zapala się kontrolka check engine
koledzy proszę pomóżcie mi zdiagnozować, co może boleć moje autko... w czasie jazdy zapala się kontrolka check engine - ale gaśnie z chwilą gdy nacisnę hamulec... nie ma to nic wspólnego z obrotami - jak mi się na początku wydawało ( kontrolka zapalała się początkowo tylko "na luzie" lub niskich obrotach, teraz jednak potrafi się zapalić nawet przy wyprzedzaniu). Dodatkowo zanotowałam spadek mocy. Myślałam, że to turbina, ale wydaje się chodzić w porządku... Ponadto żadnych przecieków i jak do tej pory auto było serwisowane... Z tego co znalazłam w książce serwisowej przy silniku nic nie było robione (no chyba, że poza serwisem, ale o tym nic mi nie wiadomo...). Może ktoś miał już taki problem? Proszę pomóżcie mi znaleźć przyczynę i oszacować koszty... :cry: :cry: :cry:
co do zapalającej się kontrolki check engine to sprawdź czy masz dobra masę miedzy aku a nadwoziem i silnikiem spotkałem się z takim przypadkiem auto też wtedy jakby się zamuliło a na vagu nic nie pokazywało u znajomego tylko w benzynie podobna kontrolka się zapalała jak był przetarty kabelek do zegarów ale nie wiem który bo zaprowadził go do elektryka i ten po naprawie tak mu powiedział.
Powodzenia
Powodzenia