[B3 2.3 20V 7A] Rozrząd
[B3 2.3 20V 7A] Rozrząd
Witam
Będę wymieniał rozrząd (cały zestwa) w audi 90. Dopiero kupiłem autko i nie jestem pewny czy rozrząd w moim audi 90 jest taki sam jak w 80. Dodatkowo byłbym wdzięczny za polecenie mi jakiegoś konkretnego producenta takiego zestawu. Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
Będę wymieniał rozrząd (cały zestwa) w audi 90. Dopiero kupiłem autko i nie jestem pewny czy rozrząd w moim audi 90 jest taki sam jak w 80. Dodatkowo byłbym wdzięczny za polecenie mi jakiegoś konkretnego producenta takiego zestawu. Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 maja 2007, 17:17 przez Delon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
To jest silnik 2.3 20V 7A i nic wspolnego z 80tka nie ma w takim razie.Delon pisze:No ok... ale nadal nie wiem nic o rozrządzie poza producentami, chociaż to już coś jesli chodzi o silnik to jest to 2.3 170 KM.
Przy okazji radze też wymienić łańcuszek napędzajacy drugi walek rozrządu, koszt łańcuszka jakies 35zl, umieszczony jeyts pod pokrywa zaworów.
Rolka jest jedna, koszt groszowy, no i pasek do tego, jak Ci bedzie mechanik marudził, że musi rozebrać przód i dlatego będzie drogo to powiedz mu, ze się nie zna bo bez robierania przodu da się to bez problemu też zrobić.
Wymień tez paski akcesroiów
To oświeć mnie co to za model to 80 Coupe, bo jak żyje to o czymś takim nie słyszałem, w fabryce zresztą też o tym nie słyszeli. Sam jeżdze Audi Coupe 20V, jestem ciekaw jak wygląda 80 Coupe, to jakiś dwudrzwiowy sedan? :lol:Omen pisze:silniki pięciocylindrowe 2,3 20V 170 KM montowane były w Audi 80 Coupe...jmm pisze:...To jest silnik 2.3 20V 7A i nic wspolnego z 80tka nie ma w takim razie...
Pozdr. Adam.
To co pokazałeś to jest Audi Coupe tak jak jest napisane nie ma takiego oznaczenia jak Audi 80 Coupe. Jmm dobrze mówi. Kto tym jeździ to wieOmen pisze:Własnie coś w tym stylu...jmm pisze:..To oświeć mnie co to za model to 80 Coupe.... jestem ciekaw jak wygląda 80 Coupe, to jakiś dwudrzwiowy sedan? :lol:
Pozdr. Adam.
No pokazałeś Audi Coupe takie jakim jezdze na co dzień, nawet na tej fotce jest napisane Audi Coupe. To w dalszym ciagu nie wiem co to za wynalazek to 80 Coupe :lol:Omen pisze:Własnie coś w tym stylu...jmm pisze:..To oświeć mnie co to za model to 80 Coupe.... jestem ciekaw jak wygląda 80 Coupe, to jakiś dwudrzwiowy sedan? :lol:
Pozdr. Adam.
Więc będę musiał wystąpić na drogę sądową z redaktorem pewnego poczytnego pisma motoryzacyjnego za wprowadzenie mnie w błąd... :->jmm pisze:...No pokazałeś Audi Coupe takie jakim jezdze na co dzień, nawet na tej fotce jest napisane Audi Coupe. To w dalszym ciagu nie wiem co to za wynalazek to 80 Coupe :lol:
Pozdr. Adam.
Nie wierz wszystkiemu co jest napisane w gazetach bo często to jest właśnie nie prawdą i masz nawet przykład.Omen pisze:Więc będę musiał wystąpić na drogę sądową z redaktorem pewnego poczytnego pisma motoryzacyjnego za wprowadzenie mnie w błąd... :->jmm pisze:...No pokazałeś Audi Coupe takie jakim jezdze na co dzień, nawet na tej fotce jest napisane Audi Coupe. To w dalszym ciagu nie wiem co to za wynalazek to 80 Coupe :lol:
Pozdr. Adam.
Większość z tych "redaktorków" nie ma pojęcia o czym pisze a ich wiedza jest tragicznaOmen pisze:Więc będę musiał wystąpić na drogę sądową z redaktorem pewnego poczytnego pisma motoryzacyjnego za wprowadzenie mnie w błąd... :->jmm pisze:...No pokazałeś Audi Coupe takie jakim jezdze na co dzień, nawet na tej fotce jest napisane Audi Coupe. To w dalszym ciagu nie wiem co to za wynalazek to 80 Coupe :lol:
Pozdr. Adam.
No przeciez kolega ma 90tke a to sedan więc chyba nie o to się pytałnitro20 pisze:Do sedanów też wkładali te silniki ale tylko do b3, b4 nie miały juz tych silników zamiast tego były v-6ki