[ALL] Ciśnienie opon
- Rafalski82
- Forum Audi 80
[ALL] Ciśnienie opon
Mam problem taki że średnio co 3 tygodnie muszę dopąpowywać wszystki cztery koła.
od 0,5 do 1,0 atmosfery brakuje, gdzie szukać przyczyny?
Opony wymienione na nówki w lecie.
1.Krzywe felgi?
2.Do wymiany wentyle? (ale cztery na raz? :shock: )
3.Możliwośc że opony przepuszczają?
4.Może jest jeszcze jakaś inna przyczyna?
od 0,5 do 1,0 atmosfery brakuje, gdzie szukać przyczyny?
Opony wymienione na nówki w lecie.
1.Krzywe felgi?
2.Do wymiany wentyle? (ale cztery na raz? :shock: )
3.Możliwośc że opony przepuszczają?
4.Może jest jeszcze jakaś inna przyczyna?
za tą cenę to sobie zdejmie koło, wyczyści wewnętrzny rancik, zamontuje nowe wentyle, założy opony i wyważy...i nawet rąk nie ubrudzi bo zrobią to za Niego...xxx pisze:Sprubuj nadmuchac opony azotem - jest mniej podatny za zmiany cisnienia. Koszt ok 20 zl za kolo
U mnie norma jest ze zawsze brakuje powietrza w lewym tylnim kole, na letnim zestawie tak jest jak i na zimowym
ja bym tak zrobił
to niestety daje efekt na dwa trzy miesiace,pozniej znow rdzewiejecobra pisze:za tą cenę to sobie zdejmie koło, wyczyści wewnętrzny rancik, zamontuje nowe wentyle, założy opony i wyważy...i nawet rąk nie ubrudzi bo zrobią to za Niego...
ja bym tak zrobił
[ Dodano: 2006-12-30, 18:39 ]
samo czyszczenie nic nieda na dluzsza mete,trzeba zabezpieczyc to jakims lakierem i pozadnie spolerowac
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jak Hammereit'em po wyczyszczeniu pociągniesz to nie zardzewieje! Ale ja bym sprawdził wentyle na początek...mrx1983 pisze:to niestety daje efekt na dwa trzy miesiace,pozniej znow rdzewiejecobra pisze:za tą cenę to sobie zdejmie koło, wyczyści wewnętrzny rancik, zamontuje nowe wentyle, założy opony i wyważy...i nawet rąk nie ubrudzi bo zrobią to za Niego...
ja bym tak zrobił
[ Dodano: 2006-12-30, 18:39 ]
samo czyszczenie nic nieda na dluzsza mete,trzeba zabezpieczyc to jakims lakierem i pozadnie spolerowac
Jak juz koledzy radzili odwiedz wulkanizatora
wymien 4 wentyle kompletne-niektórzy tylko zaworek zmieniaja a nowy wentyl to koszt kolo 2 zł.
Opone koniecznie montować na "siuwaks" jak to Doc napisal
Napompować i kazde kolo zanurzyc w wodzie i sprawdzic szczelnosc.
Malowanie felgi po obwodzie nic ci nie da, jezeli jest tam duzo rudego to oczysclekko papierem albo szczotka. Co do malowania.. opona pracuje na feldze i tak wytrze tam farbe...
wymien 4 wentyle kompletne-niektórzy tylko zaworek zmieniaja a nowy wentyl to koszt kolo 2 zł.
Opone koniecznie montować na "siuwaks" jak to Doc napisal
Napompować i kazde kolo zanurzyc w wodzie i sprawdzic szczelnosc.
Malowanie felgi po obwodzie nic ci nie da, jezeli jest tam duzo rudego to oczysclekko papierem albo szczotka. Co do malowania.. opona pracuje na feldze i tak wytrze tam farbe...