[B4 Avant All] ogrzewanie lusterek brak napięcia
[B4 Avant All] ogrzewanie lusterek brak napięcia
Problem wygląda następująco po wymianie stłuczonego wkładu lusterka stwierdziłem brak napięcia zasilania maty grzewczej, na pewno nie działało już wcześniej (przed stłuczeniem), napięcia niema ani po prawej ani po lewej stronie. Bezpieczniki wszystkie w skrzynce sprawdzone w szczególności 16, najdziwniejsze jest to że ogrzewanie tylnej szyby działa prawidłowo. Czy pod kierownicą jest jakaś kostka rozdzielająca napięcie na lusterka i ogrzewanie tylnej szyby, jeśli tak to gdzie ona się znajduje i jaki ma kolor kostka i przewody, może ktoś ma zdjęcie?
Jest, złącze brązowe (pod kierownicą), kolor przewodu biały (2,5mm), do grzania lusterek dołączony jest przewód (1mm) koloru białego. Ten cienki przewód wychodzi z tylnej wiązki w okolicach lewego nadkola i jest łączony z instalacją lusterek za pomocą pojedynczego złącza koloru białego lub zielonego.abes7 pisze:Czy pod kierownicą jest jakaś kostka rozdzielająca napięcie na lusterka i ogrzewanie tylnej szyby, jeśli tak to gdzie ona się znajduje i jaki ma kolor kostka i przewody,
Na włączniku napięcie jest, na kostce na wejściu i wyjściu jest, ginie między kostką tą brązową a kostką w lusterku. Jest jeszcze jakaś kostka pomiędzy jeśli tak to gdzie i jaki ma kolor? Próbowałem iść po kablach ale wiązka z brązowej kostki splata się z inną gruba i zgubiłem trop. Podłączając + na krótko do maty grzewczej lewego lusterka mam napięcie na obydwu lusterkach.