[sprzedawca] forumowicz duo
-
- Forum Audi 80
Ja niestety muszę napisać opinię neutralną odnośnie transakcji z użytkownikiem Duo
Chciałem kupić moduł Mini Check do zegarów B4
Zadzwonił do mnie powiedział że ma taki moduł.
Wpłaciłem pieniądze na konto 9 maja 2009 zgodnie z umową (za moduł i przesyłkę)
I cierpliwie czekałem na paczkę.
po jakieś 3 tygodniach od przelewu napisałem PW co z tym MC
Otrzymałem odpowiedź że lada dzień zostanie wysłany.
Znowu cierpliwe czekanie na paczkę.
po jakiś 2 tygodniach zero odzewu, zero paczki.
Napisałem kolejny PW z prośbą o zwrot pieniędzy, ponieważ mam dość czekana na paczkę która nie zostanie wogóle wysłana, a nikomu pieniędzy za darmo dawał nie będę chyba jak każdy normalny człowiek.
Dopiero po telefonicznej interwencji dogadałem sprawę do końca że wkońcu robi przelew.
Pieniądze na moim koncie zostały zaksięgowane 1 lipca 2009
Dlatego nie wystawiam opinii ani pozytywnej ani negatywnej tylko Neutralną
Pozatym czytając ten temat zauważyłem, że nie tylko ja miałem trudności w kupnie towaru od Duo, dlatego uważam, że transakcje z Duo powinny być robione przez Allegro lub inny portal aukcyjny ot co takie obustronne zabezpieczenie.
Pozdrawiam widmo
Chciałem kupić moduł Mini Check do zegarów B4
Zadzwonił do mnie powiedział że ma taki moduł.
Wpłaciłem pieniądze na konto 9 maja 2009 zgodnie z umową (za moduł i przesyłkę)
I cierpliwie czekałem na paczkę.
po jakieś 3 tygodniach od przelewu napisałem PW co z tym MC
Otrzymałem odpowiedź że lada dzień zostanie wysłany.
Znowu cierpliwe czekanie na paczkę.
po jakiś 2 tygodniach zero odzewu, zero paczki.
Napisałem kolejny PW z prośbą o zwrot pieniędzy, ponieważ mam dość czekana na paczkę która nie zostanie wogóle wysłana, a nikomu pieniędzy za darmo dawał nie będę chyba jak każdy normalny człowiek.
Dopiero po telefonicznej interwencji dogadałem sprawę do końca że wkońcu robi przelew.
Pieniądze na moim koncie zostały zaksięgowane 1 lipca 2009
Dlatego nie wystawiam opinii ani pozytywnej ani negatywnej tylko Neutralną
Pozatym czytając ten temat zauważyłem, że nie tylko ja miałem trudności w kupnie towaru od Duo, dlatego uważam, że transakcje z Duo powinny być robione przez Allegro lub inny portal aukcyjny ot co takie obustronne zabezpieczenie.
Pozdrawiam widmo
Ja muszę wystawić negatywną opinię.
Zamawiałem 3 tygodnie temu u niego blendę od 90, napisał, że chce ją dobrze zapakować, to odpisałem, że w takim razie chcę, żeby ją wysłał w następny poniedziałek (miał tydzień). Po tygodniu we wtorek napisałem, czy paczka została wysłana, podobno miał jakiś "wypadek" w rodzinie, i że wyśle ją w czwartek (zeszły). No i w zeszłą sobotę dzwonię i się pytam, czy wysłał w końcu. Odpowiada, że zapakował ładnie i wysłał, i żebym odezwał się jak tylko dojdzie. No i czekałem, do dziś, napisałem, że jak do jutra nie przyjdzie, to jej już nie przyjmę. I po kilku minutach przychodzi mi sms, że dzwonił do brata i ten jednak tego nie wysłał i że przeprasza za całą sytuację.
Tak się kogoś w ch*** nie robi :!: Trzymałem pieniądze, 200 zł, prawie 3 tygodnie, żeby ich nie przepierdzielić na jakieś głupoty. Czy nie lepiej było powiedzieć, że po prostu nie wysłał jej, tylko robić dalej w ch*** ?
To nie pierwsza taka sytuacja.
Kilka miesięcy temu kupiłem u niego zegary z obrotomierzem, tam wpłaciłem pieniądze, i na wysyłkę czekałem prawie 2 tygodnie, oczywiście znów śpiewka, że brat nie wysłał. To tym bardziej karygodne, bo człowiek wpłaca pieniądze i nie wie co się z nimi dzieje. Po tej sytuacji pomyślałem, że spróbuję jeszcze raz, teraz już na pewno tak nie będzie.
O innych nieprawidłowościach też słyszałem.
Jak się sprzedaje części, to powinno się tego pilnować, tymbardziej, że ludzie właśnie wpłacą pieniądze i czekają na coś, co nie jest wysyłane. :evil:
Podsumowując, jestem zirytowany i w sumie to mogę podpisać się pod tym, co napisał widmo
Zamawiałem 3 tygodnie temu u niego blendę od 90, napisał, że chce ją dobrze zapakować, to odpisałem, że w takim razie chcę, żeby ją wysłał w następny poniedziałek (miał tydzień). Po tygodniu we wtorek napisałem, czy paczka została wysłana, podobno miał jakiś "wypadek" w rodzinie, i że wyśle ją w czwartek (zeszły). No i w zeszłą sobotę dzwonię i się pytam, czy wysłał w końcu. Odpowiada, że zapakował ładnie i wysłał, i żebym odezwał się jak tylko dojdzie. No i czekałem, do dziś, napisałem, że jak do jutra nie przyjdzie, to jej już nie przyjmę. I po kilku minutach przychodzi mi sms, że dzwonił do brata i ten jednak tego nie wysłał i że przeprasza za całą sytuację.
Tak się kogoś w ch*** nie robi :!: Trzymałem pieniądze, 200 zł, prawie 3 tygodnie, żeby ich nie przepierdzielić na jakieś głupoty. Czy nie lepiej było powiedzieć, że po prostu nie wysłał jej, tylko robić dalej w ch*** ?
To nie pierwsza taka sytuacja.
Kilka miesięcy temu kupiłem u niego zegary z obrotomierzem, tam wpłaciłem pieniądze, i na wysyłkę czekałem prawie 2 tygodnie, oczywiście znów śpiewka, że brat nie wysłał. To tym bardziej karygodne, bo człowiek wpłaca pieniądze i nie wie co się z nimi dzieje. Po tej sytuacji pomyślałem, że spróbuję jeszcze raz, teraz już na pewno tak nie będzie.
O innych nieprawidłowościach też słyszałem.
Jak się sprzedaje części, to powinno się tego pilnować, tymbardziej, że ludzie właśnie wpłacą pieniądze i czekają na coś, co nie jest wysyłane. :evil:
Podsumowując, jestem zirytowany i w sumie to mogę podpisać się pod tym, co napisał widmo
Marcin_89, miałem identyczną sytuacje kupując zamek tylnej klapy... ponad miesiąc trwała cała sprawa, też "brat nie wysłał" itp. W końcu zemek przyszedł po kilku tygodniach, ale uszkodzony.... :evil: Nie działały styki sterujące centalką - oczywiście miał być w 100% sprawny...Marcin_89 pisze:Kilka miesięcy temu kupiłem u niego zegary z obrotomierzem, tam wpłaciłem pieniądze, i na wysyłkę czekałem prawie 2 tygodnie, oczywiście znów śpiewka, że brat nie wysłał. To tym bardziej karygodne, bo człowiek wpłaca pieniądze i nie wie co się z nimi dzieje. Po tej sytuacji pomyślałem, że spróbuję jeszcze raz, teraz już na pewno tak nie będzie.
Wyluzujcie lekko koledzy, nie raz Łukasz daje graty bez kasy i na nią poczeka. Wielu forumowiczów tego doświadczyło w tym i ja. Nie raz rarytasa sprzeda po dobrej cenie. A, że jest zabiegany i czasem coś pójdzie nie tak, na pewno musi nad tym popracować, ale nie bójcie się nikogo nie oszuka ani nie naciągnie. Sami się przekonacie pewnie jeszcze o tym, że warto u niego robić zakupy. A na wysoko idące osądy jeszcze za daleko. .
ostatnio wyszło jak wyszło za co przepraszam osoby "poszkodowane" nie będe się na forum tłumaczyć co jak dlaczego bo postronnych nie powinny interesować moje osobiste problemy, których wynikiem jest ostatni czas. Co do komentarzy negatywnych to napewno nie będzie wiecej Marcinie, z tego co pamiętam brałeś części ode mnie i z doświadczenia nie możesz nic złego na mnie powiedzieć Nawiasem mówiąc nie jedna osoba na forum brała ode mnie części w kredyt i były to nie raz spore sumy przekraczające 1000zł i zdarzały się opóźnienia w spłacie z czego nie robiłem afery, także myślę iż z moją osobą nie ma ogólnie problemów, a jedynie ostatnio przejściowe kłopoty - takbym to ujął. Sytuacja natomiast wraca do normy i będzie okej jak niegdyś.
Pozdrawiam wszystkich, Łukasz.
Pozdrawiam wszystkich, Łukasz.