Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9tdi]czasem nie zapala lub gaśnie jak jest ciepły

ODPOWIEDZ
kotlarzk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9tdi]czasem nie zapala lub gaśnie jak jest ciepły

Post autor: kotlarzk » 23 lip 2009, 11:37

witam.Panowie mam problem z moją niunią tego typu iż: gdy jest ciepły bo tak przynajmniej zauważyłem,jak go zgaszę to czasem nie mogę go odpalić.Kręci rozrusznik,ale nie chce odpalić tak jak by pompa nie podawała paliwa,bo nawet nie przebiera.Otwieram maske wtedy i patrze.poruszam jakimis tam kanblami,lecz nie wiem czy to cos ppomaga i za chwile pali na dotyk.Czasami nawet mi zgaśnie w czasie jazdy,i nic nie moge poradzic.Ale jak ostygnie to pali na dotyk.Myśle że może to jakiś czujnik temperatury albo coś....a może coś innego ? nie wiem.Pomóżcie

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 23 lip 2009, 12:09

Czujnik temperatury raczej nic nie będzie miał do gaśnięcia. Jeżeli mówisz, że po poruszaniu kablami pali to warto by było je posprawdzać czy przypadkiem jakiś nie jest odłączony... :roll:

kotlarzk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kotlarzk » 23 lip 2009, 14:20

no jeden był lekko przetarty, to go zaizolowałem,tylko ze mimo ze ruszam to i tak nie chcial zapalic, a rano na drugi dzien nawet nic nie dotknełem a odpalil na dotyk wiec nie wiem.a dzieje sie to tylko na ciepłym.wiec nie wiem

Marcin_lbn
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin_lbn » 23 lip 2009, 20:35

Spróbuj na ciepło jak zgaśnie i nie zechce odpalić, polać pompę wodą żeby ją schłodzić. Jeżeli to pomoże i odpali na dotyk to pompa do lekarza.

kotlarzk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kotlarzk » 24 lip 2009, 10:25

no to spróbuje, jak mi cos takiego wywinie to zobacze.moze to to.a co moze byc z ta pompą wtedy? cos powaznego?

[ Dodano: 2009-08-26, 15:24 ]
no na razie nic mi sie nie dzieje takiego, raz w czasie jazdy czułem ze mi zgasł jak jechałem, ale nie włanczałem na luz tylko ciągnąłem silnik na biegu i po paru sekundach odpalił i jechał dalej jakby nigdy nic.ja to czułem,pasażer z boku nie hehe.Ale co to moze byc?

[ Dodano: 2010-06-28, 18:02 ]
zrobiło się ciepło i zaczyna mi się dziać znowu to samo.Jak sie samochód nagrzeje, jest rozgrzany to w czasie jazdy czacznie przerywać i zgasnie.Chwile postoi, ostygnie cos tam i moge kilka metrow przejechac i znowu.elektro zawór działa bo cyka jak kostke mu odłanczam.dzieje sie to tylko na goracym silniku.Polałem woda niby odpalił, raz nie odpalił wiecc nie wiem co jest.Pomóżcie bo nie daje rady

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl