Witam !
Mam problem a mianowicie zapowietrza mi się układ paliwowy, sprawdziłem filtr paliwa przewody od pompy idące do filtra , wężyki nowe przelewowe, szczelność pompy oki,
przewody idące do baku sprawdziłem nie ma wycieków, jedyne co to wymieniłem końcowe przewody wchodzące do baku te gumowe niby poprawa ale jak pośmigam po mieście z 2 h to już jest zapowietrzony i zmula go od 2200 obr..
gdzie mam szukać przyczyny może problem tkwi w baku ??
jest tam jakiś odpowietrznik ???
[audi b4 1.9 tdi 1z] zapowietrza się ukł. paliwowy...
w zbiorniku jest odpowietrzanie ale łatwo je sprawdzić jest przy wlewie z lewej strony taki plastik z zaworkiem np można odkręcić korek paliwowy i bez niego pojeździć tylko nie może być pełny zbiornik bo będzie chlapać ON
ja kiedyś jeszcze w aaz zatykałem odpowietrzanie i dmuchałem w cały układ a przed pompa założyłem manometr i patrzyłem gdzie ucieka powietrze złącza jeszcze polewałem woda z ludwikiem i szybko znalazłem przyczynę
ja kiedyś jeszcze w aaz zatykałem odpowietrzanie i dmuchałem w cały układ a przed pompa założyłem manometr i patrzyłem gdzie ucieka powietrze złącza jeszcze polewałem woda z ludwikiem i szybko znalazłem przyczynę