witam.
w mojej nowej niuni mam problem z blokada kierownicy.
Jak zablokuje i chce odblokować to ciężko to idzie, stacyjka nie chce się przekrecić a jak sie juz uda to ciężko to idzie, czy to wina wkładu stacyjki?? Wymienić go czy przyczyna leży gdzie indziej?
pozdrawiam
[B4 1.9TDI] Problem z blokadą kierownicy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- przemko1982
- Audi 80 Klub
chłopaki prosze was ja wiem przeciez jak sie odblokowywuje kierownice :mrgreen:
u mnie problem polega na tym ze jak wykonuje wszystkie czynności jak sie powinno to i tak nie chce sie odblokowac i trzeba sie nameczyc, czasem nawet trzeba mocno na sile przekrecac kluczyk. A to juz nie jest normalne przeciez. Dlatego pyutam czy problem tkwi w kładzie stacyjki bo samo jej przekrecanie jest dosc gładkie a nie stopniowe jak to powinno byc.
i prosze nie piszcie ze trzeba poruszac kierownica, ja to wiem przecież :mrgreen:
u mnie problem polega na tym ze jak wykonuje wszystkie czynności jak sie powinno to i tak nie chce sie odblokowac i trzeba sie nameczyc, czasem nawet trzeba mocno na sile przekrecac kluczyk. A to juz nie jest normalne przeciez. Dlatego pyutam czy problem tkwi w kładzie stacyjki bo samo jej przekrecanie jest dosc gładkie a nie stopniowe jak to powinno byc.
i prosze nie piszcie ze trzeba poruszac kierownica, ja to wiem przecież :mrgreen:
A co do tego ma kostka stacyjki? Kostka stacyjki, to inaczej przełącznik elektryczny, który nie odpowiada za blokadę kierownicy.irecki76 pisze:Problem tkwi w kostce stacyjki
Prędzej coś z wkładką stacyjki. Więcej informacji znajdziesz tu: https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm
Miłej lektury
dzieki chłopaki:) kurde drugi raz bede prerabial wymiane wkładu wczesniej miałem benzyniaka a teraz dizelka. Wtedy miało to inne objawy dlatego chciałem sie was upewnić:) cała rocedure wymiany znam na pamieć;) sam tego nie tykam, mam gościa w wawie który robi to za 100zł i w to jest wlizona orginlna część a wiec niedrogo.