[AUDI B3 1.8 RU] jaki mikser lpg pasuje do tego gaznika
[AUDI B3 1.8 RU] jaki mikser lpg pasuje do tego gaznika
witam pare dni temu zalozylem do swojej audicy instalacje gazowa okazalo sie ze jest pekniety mikser ,a mechanik ktory mi ja montowal zalozyl mikser w obudowie filtra powietrza ,a wydaje mi sie ze powinien to zalozyc tak gaznik na gaznik mikser a na mikser obudowe filtra powietrza,bylem uniego z tym powiedzial ze mi to poprawi ale sprawa jest tego typu ze on niewie zabardzo jaki mikser zalozyc proponowal pierburga ale to jest do silnika 1.6 a ja mam 1.8 keinhel doradzcie cos z tym mikserem ,i czy jak mi to zamontuje tak jak pisalem wyzej czyli gaznik mikser i na to obudowa to bedzie to dobre rozwiazanie i czy niebedzie wadzila obudowa filtra o maske. a i jescze jest tak ze jak delikatnie jade to altko sprawuje sie super na wolnych obrotach tez jest dobrze ale jak juz zaczynam agresywniejsza jazde to przy 120km/h przy wrzuceniu na luzz 5 biegu alto gasnie ,oraz na nizszych biegach przy duzych obrotach .
Gazownicy motają się na keihinach. 99/100 że nie będzie ci umiał pomóc. Sprawa wygląda tak:
Mamy (keihin I oraz II) taki myk. Albo dajesz mikser na gaźnik i sporadycznie używasz benzynki, albo zostawiasz jak masz, lecz spalanie podtlenku :lol: będzie dosyć spore. Pierwsza wersja jest bardziej ekonomiczna (sam używam) lecz zwężka dolotu powietrza zaburza skład mieszanki na benzie. Na wolnych obrotach(benzyna) współczynnik lambda wyregulujesz dosyć przyzwoicie, ale na poziomie ok. 2500 do 3500rpm. silnik będzia chciał wziąć sobie wolne :shock: szarpanie, buczenie i diabli wiedzą co jeszcze. Pomaga mu ściągnięcie miksera, lecz wtedy na gaziurce nie pojedziesz
Ja osobiście jakbś chciał mam mikser do RU.
[ Dodano: 2009-07-30, 13:23 ]
Skontaktuj się z Wojtek26. Coś poradzi
Mamy (keihin I oraz II) taki myk. Albo dajesz mikser na gaźnik i sporadycznie używasz benzynki, albo zostawiasz jak masz, lecz spalanie podtlenku :lol: będzie dosyć spore. Pierwsza wersja jest bardziej ekonomiczna (sam używam) lecz zwężka dolotu powietrza zaburza skład mieszanki na benzie. Na wolnych obrotach(benzyna) współczynnik lambda wyregulujesz dosyć przyzwoicie, ale na poziomie ok. 2500 do 3500rpm. silnik będzia chciał wziąć sobie wolne :shock: szarpanie, buczenie i diabli wiedzą co jeszcze. Pomaga mu ściągnięcie miksera, lecz wtedy na gaziurce nie pojedziesz
Ja osobiście jakbś chciał mam mikser do RU.
[ Dodano: 2009-07-30, 13:23 ]
Skontaktuj się z Wojtek26. Coś poradzi
oki ale na forum wyczytalem ze 35 mm bedzie dobry do mojego gaznika a gazownik ma dlamnie 36 mm mikser .noi chce taki zalozyc bedzie pasowal bo bedzie bez przerabiania i bez zbednej obrubki czyli jakiegos rezania miksera albo gaznika .kolniez gaznika ma 83mm a mikser 84mm a gardziel miksera 36mm noi kazalem zalozyc mu to gaznik puzniej mikser i na to filtr powietrza i zobaczymy co sie bedzie dzialo ale jak pisalem wczesniej to otwor gardziela potym co wyczytalem powinien miec okolo 35 mm
Witam chciałbym sie dołączyć do tematu miksera do gaźnika keihin ale przy silniku NE. W internecie znalazlem cos takiego: LINK 1
plus do tego LINK 2 lub LINK 3
Dane techniczne miksera na LINK 3
Co wy o tym myślicie, czy to biedzie prawidłowo działać na LPG jak i na PB i czy wzrośnie spalanie gazu?????
plus do tego LINK 2 lub LINK 3
Dane techniczne miksera na LINK 3
Co wy o tym myślicie, czy to biedzie prawidłowo działać na LPG jak i na PB i czy wzrośnie spalanie gazu?????
Ostatnio zmieniony 04 sie 2009, 18:31 przez marek1700, łącznie zmieniany 1 raz.
witam z dopasowaniem miksera sie juz uporalem zamontowal mi go gazownik tak jak trzeba ale klopot z gasnieciem silnika przy 120 km/h niezniknol wydaje mi sie ze w komorze silnika przy tej predkosci dostaje sie zaduzo powietrza i przesto moze gasnac rura idaca z obudowy filtra powietrza niejest podlaczona do obudowy lampy tak jak powinna byc gazownik mi niekazal jej podlanczac,ale ja sprobuje ja dac tak jak byla i wtedy zobacze czy problem sie powtorzy i co sie bedzie dzialo , WOJTEK26 co ty otym myslisz