[80 B4 1.9 TDI 1Z] Kontrolka CHECK
- hackthemilk
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 TDI 1Z] Kontrolka CHECK
Witam
mam problem w niegasnącą kontrolką CHECK
tuż po zakupie auta sprawdziłem i powyciągałem wszystkie żarówki z licznika gdyż niebyło np kontrolki od ręcznego i kierunków- po złożeniu okazało sie ze świeci mi kontrolka CHECK
pojeździłem po diagnostykach i błędów niema - jakiś był od immo że za słaby sygnał ale to niema związku wszytko jest oki a ilu mechaników tyle i teorii "spiskowych"
że to katalizator (kontrolka od kat gasnie czyli wydaje sie ze oki)
inne bzdury !!! szkoda pisać
Nie wiem z czym to związane? a chciałbym jeszcze nadmienić ze jestem właśnie w trakcie pracy nad klimą gdyż chłodnica klimy do wymiany (jakis cwel zerwał gwint na chłodnicy) - ma to może coś wspólnego??
prosze o info plizzz <osohozi>
tuż po zakupie auta sprawdziłem i powyciągałem wszystkie żarówki z licznika gdyż niebyło np kontrolki od ręcznego i kierunków- po złożeniu okazało sie ze świeci mi kontrolka CHECK
pojeździłem po diagnostykach i błędów niema - jakiś był od immo że za słaby sygnał ale to niema związku wszytko jest oki a ilu mechaników tyle i teorii "spiskowych"
Nie wiem z czym to związane? a chciałbym jeszcze nadmienić ze jestem właśnie w trakcie pracy nad klimą gdyż chłodnica klimy do wymiany (jakis cwel zerwał gwint na chłodnicy) - ma to może coś wspólnego??
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
sorki ze proszę o sposób łopatologiczny co jak zrobić czy ma być włączony zapłon? czy nie?WOJTEK26 pisze:czy maja przejscia po wcisnieciu hamulca
to jakaś standardowa usterka czy co sie z tym wiąże ? wymiana czujnika?
chciałbym dodać ze abs działa podejrzanie blokuje koła nawet na trawie ale drgania pedała czuć
;(
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Re: [80 B4 1.9 TDI 1Z] Kontrolka CHECK
po pierwsze jak włączysz zapłon czy zaświeci sie się na chwilkę kontrolka od świec żarowych :?:hackthemilk pisze:Witam
[url=http://images44.fotosik.pl/170/fd7a5159b1975a1em.jpg]Obrazek[/URL]
jaki masz przepływomierz bosch czy pierburg :?:
ale skoro stało się tak po założeniu zarówek w liczniku to, może założyłeś w miejsce check-a żarówkę a wcześniej nie było :?: jak przy włączeniu zapłonu zapala ci się na 1-2 sec. kontrolka od świec to wyjmij żarówkę z check-a i bedzie ok
[ Dodano: 2009-08-27, 10:52 ]
nie zebym sie czepiał troszkę z prostuję; czujnik stopu(biały) po wciśnięciu hamulca musi być zwarty(obwód zamkniety),natomiast drugi (czarny) czujnik po wciśnięciu musi być rozwarty(obwód otwarty)WOJTEK26 pisze:Robisz tak z dwoma czujnikami.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
co do zarówki check - to mogło niebyć jej - wyjołem je wszytkie a potem wkładałem jak leci niewiem czy była tam czy nieendriu210 pisze:ale skoro stało się tak po założeniu zarówek w liczniku to, może założyłeś w miejsce check-a żarówkę a wcześniej nie było :?: jak przy włączeniu zapłonu zapala ci się na 1-2 sec. kontrolka od świec to wyjmij żarówkę z check-a i bedzie ok
TAk przy włączeniu zapłonu zapala się na 1-2 sec. kontrolka od świec
przepływomierz pierburg
Przepraszam ze długo nie odpowiadałem - mega zajetyy
[ Dodano: 2009-10-13, 21:53 ]
?levis1991 pisze:ja mialem problem z chekiem i to glownie byla przyczyna zlego bezpiecznika kabinowego... 4 od lewej
gdzie on sie znajduje? jak wygląda? Moze fotke Plizzzz
- hackthemilk
- Forum Audi 80
prawdopodobnie kostka stacyjki do wymiany.jarekpdg pisze:witam mam pytanko ;] mianowicie od jakiegos czasu przy wlaczeniu zaplonu pali mi sie kontrolka check i nic wiecej ;[ dzisaj rano poszedlem do garazu i sprawdzalem to palily sie wszystkie kontrolki tak jak trzeba ale pewnie jak pojade gdzies i pozniej bede odpalac to bedzie sie palic tylko check.
czasami wystepuje objaw że kontrolki słabo świeca lub w cale. jak sie nie bedą swiecić sprubuj poruszać kluczykiem w stacyjce. docisnąć kluczyk, jesli sie zapalą sprawa jasna kostka stacyjki koszt nieduży od 20 do 50zł
witam podepne sie pod ten temat. Moj problem polega na tym żę... kupiłem cały licznik wraz z obrotomierzem. przełozłem podpiałem kable obrotomierz działa prędkościomierz takze ale świeci mi cały czas kontrolka check :evil: rozebrałem licznik ten co by łw aucie i porównujac oznaczenie kontrolek nie w nim check a w tamtym miejscu jest airbag który mi nie swiecił. żarówki były. wskaznik paliwa cały czas pokazuje pełny stan... wiec sam juz nie wiem co i jak spróbuje przełozyc jeszcze liczniki
[ Dodano: 2010-02-11, 21:12 ]
po przełozeniu zegrów tych co były wszytsko git, kontrolka sie nie pali, temp i wskażnik paliwa działa normalnie. wiec co począc zrobic przeszczep obrotomierza :?:
[ Dodano: 2010-02-11, 21:12 ]
po przełozeniu zegrów tych co były wszytsko git, kontrolka sie nie pali, temp i wskażnik paliwa działa normalnie. wiec co począc zrobic przeszczep obrotomierza :?: