Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.6 Avant] Znowu przeguby?

Wszystko co związane z w/w kategorią.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hardjack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.6 Avant] Znowu przeguby?

Post autor: Hardjack » 30 lip 2009, 13:55

Piszę tutaj ponieważ zaniepokoiłem się gdy wczoraj jeździłem po mieście. Miesiąc temu moje auto było u mechanika, który wymienił przeguby (zewnętrzny i wewnętrzny) po obu stronach. Wczoraj gdy parę razy ostro ruszyłem, nie chodzi o zryw ale o naciśnięcie gazu do końca i ładnym wkręceniu się na obroty to na jednej z krzyżówek coś strzeliło z prawej strony. Huk był bardzo głośny podobny do strzelającej opony. W tym momencie co strzeliło "coś" w aucie, to nastąpiło jakby przepuszczenie. Zdażyło mi się jeszcze tak dwa razy. Podejrzewam, że to któryś z przegubów przepuszcza i tak strzela. Przed remontem miałem taki sam problem z tej samej strony. Te przeguby co założyłem nie należą do tych najtańszych w tym momencie już nie pamiętam ile kosztowały, bo to ja ich nie kupowałem ale widziałem na nie rachunki i je same w pudełkach, także z tego co pamiętam to tanie nie były. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 30 lip 2009, 15:33

Powiedz jakiejfirmy były to Ci powiem czy totanizna czy cos dobrego

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 30 lip 2009, 20:17

No wiesz za dobry przegub trzeba dac około 2 stów... Moim zdaniem to albo był kiepski przegub założony albo jakiś feler. Bo co do tego, że to przegub to nie ma wątpliwości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Półosie i przeguby”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl