[B4] Jest centralny ale nie działa
[B4] Jest centralny ale nie działa
Witam was szukałem podobnego tematu ale niestety nic nie znalazłem dlatego utworzyłem nowy temat. Przedwczoraj nabyłem nową B4 ale juz nie diesel tylko benzynka ponieważ już mam dość diesla ale o co chodzi w audi jest pompka od centralnego zamka ale centralny nie działa wszystkie drzwi trzeba zamykać osobno bezpieczniki sprawdzałem wszystko ok jeśli możecie to proszę was o jakąś podpowiedz dzięki
Ostatnio zmieniony 01 sie 2009, 17:53 przez Osa22, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Przyjrzyj się może tej pompce, sprawdź wszystkie wtyczki. Jak to nic nie pomoże, to rozbierz ją i skontroluj pod kątem zimnych lutów, spróbuj również rozruszać kompresor.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2009, 11:59 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie w B3 miałem taki problem że central raz działał raz nie. Powodem tego była też pompka. Wymontowałem ją i poprawiłem luty. Centralny działał jakieś 2 tygodnie po czym znów to samo. Pojechałem do znajomego co naprawia sprzęt RTV. Tak mi gość poprawił "zimne luty" że śmigam już 1,5 roku i zamek działa bez problemu. Dodam też, że mój szwagier też kiedyś miał B4 i podobny problem z pompką.
Witam Chciałem założyć nowy temat ale znalazłem ten. Mam taki sam problem z centralnym, raz się all otwiera a raz nie. Dzisiaj/jutro pójdę obejrzeć tą pompę i dam znać, ale raz była nietypowa sytuacja: drzwi się nie otwarły a gdy wszedłem do środka i przekręciłem stacyjkę to się nagle pootwierały. Może być to jednak coś z elektryką? Jakiś niedocierający impuls?
- loco_grchw
- Forum Audi 80
Tez mialem ten problem z pompka centralnego :evil: .
Znajomy poprawial mi zimne luty co nie poskutkowalo, wiec poprostu zakupilem sprawna uzywke podlaczylem i hula do dzisiaj.
[ Dodano: 2009-08-08, 07:00 ]
Proponuje podpiac 2gą pompke i sprawdzic czy objaw ustapi.
Pozdr
Znajomy poprawial mi zimne luty co nie poskutkowalo, wiec poprostu zakupilem sprawna uzywke podlaczylem i hula do dzisiaj.
[ Dodano: 2009-08-08, 07:00 ]
Kolego tez tak mialem otwieralem swoje drzwi - zero reakcji wsiadalem odpalalem przejechalem sobie kawalek patrze a wszystkie zamki pootwierane .klonu pisze:Witam Chciałem założyć nowy temat ale znalazłem ten. Mam taki sam problem z centralnym, raz się all otwiera a raz nie. Dzisiaj/jutro pójdę obejrzeć tą pompę i dam znać, ale raz była nietypowa sytuacja: drzwi się nie otwarły a gdy wszedłem do środka i przekręciłem stacyjkę to się nagle pootwierały. Może być to jednak coś z elektryką? Jakiś niedocierający impuls?
Proponuje podpiac 2gą pompke i sprawdzic czy objaw ustapi.
Pozdr
Ja polecam sprawdzić kable w tylnij klapie bagażnika koło siłownika po lewej stronie na tym załamaniu. ( kiedy klapa się zamyka i otwiera to kable pracują ) tutaj może być przyczyna. U mnie tak było, zanim do tego doszedłem sprawdziłem 100 innych rzeczy.
Przy okazji może nie macie swiateł wstecznego albo oświetlenia bagażnika ??
Jak tak to na 100% kable są załamane w tym właśnie miejscu.
Przy okazji może nie macie swiateł wstecznego albo oświetlenia bagażnika ??
Jak tak to na 100% kable są załamane w tym właśnie miejscu.
Kolego skoro po wyprostowaniu tego kabla kolo zawiasu klapy zaczelo dzialac to "obierz" go z izolacji i zobacz czy zyly sa nie popekane w miejscu w ktorym sie zgina. Odrazu napisze ze polutowanie tego na nowo pomoze doraznie bo po kilku miesiacach znow popeka obok, trzeba wymienca caly odcinek, dostac taki przewod mozna bezproblemu na Allegro albo w sklepeach motoryzacyjnych jako przewod do przyczepek <ok> .