Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wzmacniacz - opinie - Blaupunkt THA 555

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Pastaldo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Wzmacniacz - opinie - Blaupunkt THA 555

Post autor: Pastaldo » 30 lip 2009, 16:14

Witam serdecznie,
Znajomy ma do sprzedania wzmacniacz jak w temacie. On go nabył od gościa, który wyjał go z rozbitego samochodu. Troche poobdzierany i delikatnie pokrzywiona obudowa ale wszystko działa.
Jest to 5 kanałowy wzmacniacz

Co możecie powiedzieć o tym wzmacniaczu?

Blaupunkt THA 555 PnP

Planuje zrobić proste nagłośnienie w samochodzie a mianowicie 2 zestawy na przód i tył odseparowane Hertz 62.1 i może kiedyś skrzynka do bagażnika.

Czy to byłby dobry krok w zakupie tego wzmacniacza ?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:25 przez Pastaldo, łącznie zmieniany 1 raz.

LUKASZdiy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUKASZdiy » 30 lip 2009, 20:06

wszytko zalezy od tego w jakim jest on stanie czy elektronika niedostała w czasie wypadku

Pastaldo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pastaldo » 30 lip 2009, 20:24

Ja go nie widziałem na własne oczy ale znajomy mówił ze podłączał go i wszystko podobno działa. Podobno elektronika nie była ruszona tylko były małe wgniecenia na obudowie.
A co moszesz powiedziec o tym wzmacniaczu? Cos konkretnego czy nie zawracac sobie nim głowy?

LUKASZdiy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUKASZdiy » 30 lip 2009, 22:26

piszesz o prostym nagłosnieniu a ten wzmacniacz kierowany jest raczej do dosyć zaawansowanych systemów pomysl czy warto bo sama instalacja na ten wzmoacniacz bedzie wymagala duzo pracy o i wkladu finansowego czy warto???

Pastaldo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pastaldo » 31 lip 2009, 00:14

Pisze o prostym zestawie a ten wzmacniacz potraktowałbym jako dobrą inwestycję na przyszłość jesli faktycznie by był wart swojej ceny. ;-) No widziałem że te wzmacniacze chodza od 1200zł w góre a tu mógłbym mieć za jedna czwarta ceny. Co masz na mysli pisząc o instalacji? Myslałem wrzucić jakis grubszy przewód do zasilenia go i mysle o jakims dobrych przewodach RCA. O czymś zapomniałem?

A co morzecie powiedziec o głośnikach basowychy firmy STX? Bo inny znajomy który troche siedzi w audio bardzo je zachwalał a nie spotkałem się z opiniami na ich temat?

LUKASZdiy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUKASZdiy » 01 sie 2009, 19:41

Napisze tak: Ja kiedyś bawiłem sie w audio dosyć poważnie i miałem styczośc z wiekszoscia glosników STXa i powiem tak hmmm dla mnie bez szalu (ale głosniki sa tanie) ostatnio syszałem jakies kolumny stxa tragedia ogólnie dla mnie firma robi słabe glosniki nawet model przez wielu zachwlany 27/300/4 cos tam, dla mnie nie gra zbyt ciekawie
Kiedyś STX straszył administrator forum na którym sie udzielałem sprawa sadowa bo moje opinie o firmie były niekorzystne ale to taki mały off topic

Każdy system czy to bedzie car audio czy hi fi trzeba dobierac komponentami z podobnego poziom fakt wzmacniacz jest fajny jednak nie zmarnuj jego potencjału i zaprojektuj system na równie porządnych komponentach
Jezli projektujesz system z wyzszej półki pamietaj ze w jego skład wchodzi wszystko od konektorów na kablach przez same okablowanie kondensatory wtyczki itd itd itd takie wlaśnie małe smaczki składaja sie na pożadna instalacje Powodzenia!!!!

Ps kupuje wzmacniacz jezli masz pewnośc ze jest sprawny

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl