[80 B4 1Z] hamulce a raczej ich brak:/
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1Z] hamulce a raczej ich brak:/
Mam problem poniewaz mam bardzo słabe hamulce ,pedał jest bardzo twardy.Zostały wymienione nowe tarcze i klocki .Po samej wymianie nie było tragedi ale ostatnio auto nie bylo uzywane około 3 tyg. i gdy wsiadłem do auta hamulców prawi nie było.pozdrawiam
nie zaczepiaj hamulców tzn nie odpowietrzaj no chyba że bardzo chcesz ale po pierwsze to trzeba sprawdzić pompę serwa, zaworek powrotny czy zamyka przy serwie, same serwo czy membrana nie puściła i wszelkie połączenia czy są szczelne.
by sprawdzić samo serwo tzn membranę jak mamy dobrą pompę i zaworek i wszelkie połączenia szczelne to zaraz po przejechaniu kawałka drogi i zgaszeniu trzeba wyjąć z serwa ten plastik z wężem od pompy jak membrana dobra to powinieneś usłyszeć sykniecie powietrza, zaworek powrotny ten czarno żółty też łatwo sprawdzić poprostu w jedna stronę ma puszczać a w druga nie a pompę sprawdzamy na zapalonym silniku czy zasysa i tyle .
by sprawdzić samo serwo tzn membranę jak mamy dobrą pompę i zaworek i wszelkie połączenia szczelne to zaraz po przejechaniu kawałka drogi i zgaszeniu trzeba wyjąć z serwa ten plastik z wężem od pompy jak membrana dobra to powinieneś usłyszeć sykniecie powietrza, zaworek powrotny ten czarno żółty też łatwo sprawdzić poprostu w jedna stronę ma puszczać a w druga nie a pompę sprawdzamy na zapalonym silniku czy zasysa i tyle .