Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 ABT ]Kontrolki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ B4 ABT ]Kontrolki

Post autor: marcinGD » 02 sie 2009, 23:29

Witam!
Mam problem a wlasciwie zagadke na temat kontrolek, zaopserwowalem ostatnio smieszna rzecz. Podczas dluzszego postoju na sloneczku, przekrecam kluczyk kontrolki wogole nie reaguja, nie swieca sie. Dzieje sie to tylko w sloncu bo kiedy auto stoi w cieniu czy kiedy wogole nie leje sie skwarek z nieba wszystko jest wporzadku. Dlaczego? domyslam sie, ze jest to jakas blacha sprawa przyslowiowe 5min tylko co to moze byc?

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 02 sie 2009, 23:58

a świecą się wtedy przyciski w konsoli? może coś z bezpiecznikiem, sprawdź numer 12

Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinGD » 03 sie 2009, 00:34

Szczerze i bez bicia nie zwracalem na to nawet uwagi, ale mowie rzecz smieszna upal auto nagrzane kontrolki nie swieca. Kiedy stoi w cieniu, albo jest ciut chlodniej jest elegancja francja bez zarzutow swieca jasno i wyraznie. A co do bezpiecznikow wydaje mi sie, ze jak by to byla ich wina nie swiecilo by wogole.

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 03 sie 2009, 08:23

może to nie bezpiecznik, ale od czegoś trzeba zacząć... A nie świecą ci wszystkie kontrolki? ta od długich świateł też? zobacz na wtyczki od licznika, może coś tam nie łączy. :?: <ok>

Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinGD » 03 sie 2009, 10:09

Chodzi mi o migajace chlodzenia, hamulcow no i stala nie migajaca oleju i aku po przekreceniu kluczyka w pozycji zaplonu. Pozatym wszystko swieci, kierunki czy swiatla drogowe wiec nie wiem ,tak czy owak wyciagne wtedy licznik i zobacze czy jest wszystko wporzatku tylko caly czas mnie nurtuje dlaczego tylko jak jest cieplo.

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Paweł

Post autor: fanatix » 30 sie 2009, 21:33

Też mam taki problem u siebie. Jak znajdę przyczynę to dam znać, a będę szukał gdzieś w okolicach środy. Do tego czasu trzeba w cieniu stać :roll:
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-09-14, 19:25 ]
Wydawało mi się, że w moim problemie też pewnie nikt nie pomoże, bo elektronika to ciężka sprawa, zwłaszcza jak nie ma się w ręku zepsutego licznika. Dlatego wziąłem sprawy w swoje ręce. Dla pocieszenia napiszę, że licznik ściągałem 6 razy :shock:
No i się uporałem <ok>
Może napiszę co ja robiłem po kolei, bo jak napiszę , że robiłem "wszystko" to chyba będzie zbyt ogólnie.

Więc tak:

&#8226;najpierw sprawdź bezpiecznik nr 14 ( :?:) czy jest cały, u mnie zamiast 5A był 25A , ale to może nie mieć nic do rzeczy, nie wiem. Teraz jest 5A.
&#8226;wydrzyj licznik i przelutuj wszystkie luty dla pewności
&#8226;rozbierz kostki, które wtykasz do zegarów i również przelutuj piny, pojedynczo, żeby nie pomylić potem
&#8226;przetrzyj czymś ścieżki i kostki&#8594;piny, które w naszych audicowych zegarach często śniedzieją. Ja zrobiłem to Castrolem, Ty możesz spirytusem jak Cie nie szkoda ;-)
&#8226;sprawdź czy nie masz gdzieś spalonej ścieżki, jeśli tak to zrób obwód z kabelka

To był profilaktyka, która w większości przypadków pomaga.

Jeśli to nie pomoże to:

&#8226;po długich oględzinach zobaczyłem, że przy żarówce od świateł mijania jest przerwa w ścieżce przy żarówce - Oto przyczyna niedziałania niektórych kontrolek
&#8226;jeżeli obrotomierz również Ci nie chodzi tak jak mi to ściągnij wskazówkę i również popraw wszystkie luty, na szczęście nie ma ich tam dużo

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl