[coupe b2] Zbieznosc ? Geometria ? Sciaganie - przyczyna ?
[coupe b2] Zbieznosc ? Geometria ? Sciaganie - przyczyna ?
Gdy ruszam z piskiem, auto ściąga w prawo
(Oponki 7mm równy bieżnik, niedawno wyważane)
Gdy jadę normalnie równiutką trasą ok.90km/h puszczam kierownice i nic nie ściąga :!:
Co jest nie tak :?:
(Oponki 7mm równy bieżnik, niedawno wyważane)
Gdy jadę normalnie równiutką trasą ok.90km/h puszczam kierownice i nic nie ściąga :!:
Co jest nie tak :?:
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 23:52 przez marisz, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie 100zł przód+tył (quattro), nie zależnie od tego co będą musieli odkręcić.
Aha i nie jeździj do gości, korzy ustawiają na tych lampkopwych/laserowych tak na oko, tylko do tych co mają urządzenia sprzegnięte z kompem a w nim dane o kątach dla właściwego modelu.
U goscia "na oko" mialem ostatnio ustawione, auto niby nie sciagalo, ale nowe opony po roku zrobily papa, pojechalem na taka z danymi z kompa i okazalo sie ze z tylu bylo poza norma fabryczna o kilka stopni :!: Z przodyu nie powiem bo akurat byłem po remoncie zwiasu wiec i tak sie rozkalibrowalo
Aha i nie jeździj do gości, korzy ustawiają na tych lampkopwych/laserowych tak na oko, tylko do tych co mają urządzenia sprzegnięte z kompem a w nim dane o kątach dla właściwego modelu.
U goscia "na oko" mialem ostatnio ustawione, auto niby nie sciagalo, ale nowe opony po roku zrobily papa, pojechalem na taka z danymi z kompa i okazalo sie ze z tylu bylo poza norma fabryczna o kilka stopni :!: Z przodyu nie powiem bo akurat byłem po remoncie zwiasu wiec i tak sie rozkalibrowalo
tak jak już koledzy wcześniej napisali...jedz ustawić geometrie kół...pewnie sie poprzestawiały kąty pochylenia itd... tylko zawieź autko do takiego zakładu gdzie robią laserowo...wtedy masz gwarancje, że będzie ustawione prawidłowo...
Polecam Lekturę
Polecam Lekturę
Nie laserowo tylko z odpowiednimi danymi dla kazdego auta a nie na oko :mrgreen:FranoF1 pisze:tak jak już koledzy wcześniej napisali...jedz ustawić geometrie kół...pewnie sie poprzestawiały kąty pochylenia itd... tylko zawieź autko do takiego zakładu gdzie robią laserowo...wtedy masz gwarancje, że będzie ustawione prawidłowo...Obrazek
Polecam Lekturę
Obrazek
Ja ostatnio korzystam z systemu wykorzytsującego 8 kamer cyfrowych