[B4 2.3] dziwny dzwięk przy mocno nacisnietym pedale gazu
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3] dziwny dzwięk przy mocno nacisnietym pedale gazu
Witam wszytkich Forumowiczów
dzisiaj - jak dla mnie nietypowy problem. mam głęboka nadzieje, ze ktos moze cos wie:)
zalozmy. stoisz na swiatłach. spieszysz sie. sprzegło wcisniete, gaz powoli naciskany, sprzegło puszczane. wszystko jest ok
zalozmy. scigasz sie. sprzegło wcisniete, zielone, naciaasz gaz, puszczasz sprzegło - i wtedy. dziwny dzwiek jakby z przodu, jakby spod ciebie, jakby kolo skrzyni biegów, jakby z hamulca. nie wiem sam. na samym poczatku myslałem, ze to opony boksują, jednak teraz... no włosy wyrywam z głowy bo poprostu nie wiem. rzecz w tym ze dzwiek ten jest jeszcze np. przy zmianie biegów, kiedy samochod "jakby szarpnie". gdy robi sie wszystko płynie nie słychac nic, jednak nacisnie sie gaz... cos stuka, puka, przeskakuje. nie moze byc to zwiazne z zawieszeniem poniewaz na prostej czy nawet kretej drodze jesyt wszystko cicho. nawet jak na luzie wciskam gaz do oporu to nic sie nie dzieje tylko jak jade.
czy ktos wie co to moze byc? skrzynia biegów? z góry dziekuje
i jesli zna ktos od razu koszty naprawy to byłoby super:)
pozdrawiam!
dzisiaj - jak dla mnie nietypowy problem. mam głęboka nadzieje, ze ktos moze cos wie:)
zalozmy. stoisz na swiatłach. spieszysz sie. sprzegło wcisniete, gaz powoli naciskany, sprzegło puszczane. wszystko jest ok
zalozmy. scigasz sie. sprzegło wcisniete, zielone, naciaasz gaz, puszczasz sprzegło - i wtedy. dziwny dzwiek jakby z przodu, jakby spod ciebie, jakby kolo skrzyni biegów, jakby z hamulca. nie wiem sam. na samym poczatku myslałem, ze to opony boksują, jednak teraz... no włosy wyrywam z głowy bo poprostu nie wiem. rzecz w tym ze dzwiek ten jest jeszcze np. przy zmianie biegów, kiedy samochod "jakby szarpnie". gdy robi sie wszystko płynie nie słychac nic, jednak nacisnie sie gaz... cos stuka, puka, przeskakuje. nie moze byc to zwiazne z zawieszeniem poniewaz na prostej czy nawet kretej drodze jesyt wszystko cicho. nawet jak na luzie wciskam gaz do oporu to nic sie nie dzieje tylko jak jade.
czy ktos wie co to moze byc? skrzynia biegów? z góry dziekuje
i jesli zna ktos od razu koszty naprawy to byłoby super:)
pozdrawiam!
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzisiaj spróbuję zrobić coś z tym wydechem. jeśli jednak to nie on, to w jakich cenach muszę sie liczyć, żeby znowu wszystko cicho chodziło?Cichy pisze:Ja obstawiam że to sprzęgło się kończy lub coś w tych okolicach. Jak na luzie przy gazowaniu nie stuka to nie wydech nie poduszka.
edit:
wjechałem na kanał - sprawdziłem zerwała się guma.
dzięki raz jeszcze zakwapl za ogromną pomocą jednym zdaniem bo bym pewnie skrzynie biegów wymieniał