Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

chapeau bas! moderatorzy i sympatycy

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 05 sie 2009, 22:35

Ja byłem zarejestrowany na audi_mania_eu na akp nie zaglądałem. Ktoś zaprosił mnie na pierwszego spota w Bielsku to się zarejestrowałem i zacząłem przeglądać to forum. Teraz widzę że był to bardzo dobry wybór, tamto byłe forum uważam za lamerskie ;-)

... a też mi się wzięło na wspominanie ...

Audiki podobały mi się od zawsze, będąc jeszcze na studiach bardzo dużym wyrzeczeniem, oszczędnością, pracami wakacyjnymi i pomocą finansową moich rodzicieli w 2006 roku szarpnąłem się na 15 sto letnią wtedy 80 tkę. Wtedy troszkę bardziej otwarło mi się okno na świat. Niezależność.
Dużo się zmieniło u mnie przez te 3 lata, w zasadzie wszystko na duży plus. I studia zakończyłem i dobrą pracę w zasadzie blisko domu znalazłem. Pozwoliła na realizację pasji, pojawienie się drugiej tym razem lepsiejszej 80 tki, realizację marzeń o porządnych 2 kółkach i odremontowaniu weterana.
Forum przeglądam cały czas, to jest jak nałóg, trzeba zobaczyć co się tam w światku dzieje, kogo pojadą, a komu pomogą. Kto się po raz setny zapyta o termostat i kto pokaże jakie ciekawe rezanko udało mu się zrobić.
Na tym forum zawsze można się wykazać w posługiwaniu pisanym słowem, zawsze znajdzie się godny przeciwnik do dyskusji i odgryzienia się ciętą ripostą na ciętą ripostę, to niezwykle rozwija i zmusza do myślenia i to sie chwali :-)

Kończąc te moje wypociny nawet taki wątek jak ten jest polem poszerzania wiedzy...
Kto z was tu piszących wiedział od razu co znaczy "chapeau bas!" bo ja nie wiedziałem i musiałem wygooglać żeby wiedzieć o co kaman <lol>

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 05 sie 2009, 22:39

Doc pisze:
wilu8 pisze:He no pamiętam jak mnie DOC zwerbował Pw na AKP a w sumie czegoś takiego szukałem bo błąkałem się po AKP i jakoś nie mogłem sobie tam znaleść miejsca :-)
Pamiętasz pierwsze fake tematy, aby symulować ruch na forum ? :lol:
ja pamiętam <ok> pamiętam pseudo-pozycjonowanie i inne dzisiaj śmieszne szczegóły... kto by pomyślał że to już 3 lata... szkoda będzie odchodzić

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 06 sie 2009, 00:15

A to może i ja się wyżalę :-P Jak wszyscy to wszyscy.

Kiedy zaczynałem przygodę z motoryzację szczerze powiem w tym temacie byłem zielony jak trawa na wiosnę. A że prawie cała rodzina jeździła wtedy "niemcami" (2 audi, mercedes, VW i wszystko Diesle) to co innego mogłem kupić jak nie poczciwego Golfiacza II 1,6D. Wtedy powoli się zaczęło grzebanie i poznawanie tajników motoryzacji. W tym czasie jeden z wujaszków miał 80 1,6TD na którą nieźle się "podjarałem". I taki też był mój kolejny zakup. Wtedy też jeszcze za wiele nie wiedziałem. Możecie wierzyć bądź nie, ale kupiłem TD a nie wiedziałem właściwie do czego ta turbina służy :mrgreen: Po 3 miesiącach wujaszek mnie uświadomił że mam ICka, tylko nie wiedziałem po co to jest :oops: . Później zarejestrowałem się na naszym forum, trafiłem jakoś przypadkiem i tak zaczęło się na dobrze zdobywanie wiedzy. Pierwsze moje usunięte posty, głupkowate pytania :-P Ale dzięki forum i godzinach przesiedzianych w garażu wiem teraz mniej więcej co z czym się je <ok>

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 06 sie 2009, 00:24

Skuciok pisze:Kto z was tu piszących wiedział od razu co znaczy "chapeau bas!" bo ja nie wiedziałem i musiałem wygooglać żeby wiedzieć o co kaman
O manafaka, dopiero teraz przyjrzałem się dokładnie temu tytułowi, bo wcześniej przeczytałem go trochę chaotycznie i byłem pewien, że to jakiś skrót (czy coś) od "happy birthday" :oops: (ehh icek...ty analfabeto jeden <palma> )

No dobra, to ja też się Wam trochę pozwierzam.
Z racji tego, że moja córka kończyła podstawówkę i czekało ją gimnazjum, "zarządzała" dostępu do internetu (niby do zdobywania potrzebnych do nauki materiałów ;-) ). Jak już nas podłączyli do świata, to doszedłem do wniosku, że jak już za to płacę to też skorzystam, a co i zacząłem szukać czegoś na temat zawartości mojego garażu, czyli mojej poprzedniej 80-tki. Czytałem trochę audi-manię, na AKP zaglądałem czasami, ale wydało mi trochę ponure, aż pewnego wieczoru trafiłem na stronę stricte związaną z 80-tkami czyli PKA80. Po parotygodniowym codziennym jej przeglądaniu, postanowiłem się zarejestrować (z pomocą córki oczywiście). Teraz najlepsze (tylko mi się nie śmiać <nono> ). Po zalogowaniu bałem się w cokolwiek kliknąć by czegoś nie popsuć, a jakież było moje przerażenie :shock: gdy zobaczyłem "gwiazdkę" obok mojego pierwszego tematu w Powitaniach, nie wiedziałem co jest :lol: Sam musiałem dochodzić do tego jak się tutaj poruszać i w ogóle. Ani się człowiek nie obejrzał, a tu już prawie trzy letni staż na karku. Ależ ten czas zapiernicza :-/
cobra pisze:szkoda będzie odchodzić
cobra, a Ty gdzie się wybierasz?

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 06 sie 2009, 10:26

DOC dokładnie wszystko pamiętam , coś moja historia jest tez dość podobna :-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 06 sie 2009, 11:58

Kurcze a ja swój pierwszy post czyli przywitanie napisałem dużymi litera :-D i pamiętam jak Doc pomógł mi w organizacji pierwszego większego spota we Wrocławiu robiąc Baner na górze forum i tak to już się toczy parę lat.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 06 sie 2009, 13:12

IC69 pisze:cobra, a Ty gdzie się wybierasz?
Na dziwki, pisał mi na GG.
IC69 pisze:Po zalogowaniu bałem się w cokolwiek kliknąć by czegoś nie popsuć
Ważne, że się udało i forum nadal działa ;-)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 11 sie 2009, 11:46

He he ale sie sentymentalnie zrobilo :roll:
Ja od poczatku nie jestem ale z tego co pamietam to bylo na poczatku tu mniej ruchu i wogole mniej wszystkiego. Ja o audi80.pl dowiedzialem sie w sumie juz wczesniej szukacaj czegostam o 80tkach ale jakos szczegolnie nie zwrocilem uwagi na to forum, az pewnego dnia (VWMania2007) spotkalem kolesia co miał czerwona(jak ja) coupe z silnikiem 16V(jak ja :mrgreen: ) pogladałem sobie jego autko, pogadalismy chwile potem powiedzialem ze tez mam czerwona 80tke ale w sedanie i to wersja Competition, zrobił takie :shock: oczy i powiedział, pamietam jak dzis: Ta?No nie gadaj ze masz Competition, gdzie ona stoi, moge obejrzec :?: Koles starszy odemnie kilka ladnych lat, jeszcze do tego z Anglii na urlop akurat przyjechal i na zlot, co on sie tak zdziwil, sobie pomyslalem :-P . Juz wiecie o kogo chodzi :?: Tak, to Route66 <piwo> . Zapytał czy znam audi80.pl i czy mam konto tam, powiedzialem ze znam ale konta nie mam jeszcze. Zarejestruj sie powiedzial i tak zrobilem, no i jestem po dzien dzisiajszy jak widac <ok>

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 21 sie 2009, 02:07

Wiem, że temat ma już 2 tyg, ale wcześniej się nie wypowiedziałem.

Na stronke audi80.pl trafiłem przypadkowo. Pracując na wakacjach w szkocji na truskawkach nazbierałem troche grosza i postanowiłem kupić jakąś fure. Tata zaraził mnie miłością do VW (polo '86r, golf II '91r, passat '96r) w dodatku koniecznie diesel, a jeszcze bardziej TD. Całymi wieczorami siedziałem na necie i szukałem lokalnie jakiegoś golfa II w TD i już marzyłem jak wykręce silnik. Szukając informacji o tuningu TD trafiłem na tą stronke i po zagłebieniu się w tematach doszedłem do wniosku że audi to też dobre auta (nawet lepsze niż VW) jednak ze względu na cene były poza moim zasiegiem. Ale że akurat gość z wioski sprzedawał b3 '88r za dobrze pieniądze kupiłem je i to forum stało się moim domem i uzależnieniem. Czasami bywam/bywałem na forum po 4-5razy dziennie i spędzam nawet po kilka godzin.

Tu jest wszystko.

<hura> :mrgreen: forum dobrze ze jesteś :mrgreen: <hura>

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 21 sie 2009, 08:52

hehe, stare czasu ale dobrze czasy :)

Sam jak kupiłem 80-tkę w zasadzie nie wiedziałem co kupuję. W zasadzie nie zależało mi na niczym z wyposażenia tylko aby już w końcu była :) Później trochę żałowałem że nie kupiłem czegoś z lepszym wyposażeniem i silnikiem, jednak koniec końców co mogłem to dołożyłem lub wymieniłem - w zasadzie dzięki forum bo tutaj była cała masa informacji na temat wymiany itp.

Tak czy inaczej jakby DOC nie postawił tego forum to pół roku później zrobiłbym to sam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”