[B4 1Z]swiecaca kontrolka (!) przy ostrym hamowa
[B4 1Z]swiecaca kontrolka (!) przy ostrym hamowa
Witam dzisiaj ostro zahamowałem i mrugneła mi kontrolka cisnienia oleju, to jest normalne??
Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 15:52 przez lukwoj21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Podłącze się do tematu:
U mnie kontrolka "czerwony wykrzyknik" zaświeca się na 1-2 sek podczas jazdy po dołach, lub na przejeździe kolejowym.Po prostu łypnie 2-3 razy i tyle.
Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego i jest idealnie, do klocków przednich i tylnych też nie ma sie co przyczepić.
Koledzy gdzie jeszcze szukać ?
U mnie kontrolka "czerwony wykrzyknik" zaświeca się na 1-2 sek podczas jazdy po dołach, lub na przejeździe kolejowym.Po prostu łypnie 2-3 razy i tyle.
Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego i jest idealnie, do klocków przednich i tylnych też nie ma sie co przyczepić.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
W takim razie może to wina pływaka który jest w zbiorniczku płynu. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Bo ewidentnie u ciebie problem występuje gdy płyn wprawiany jest w ruch.guzio pisze:Podłącze się do tematu:
-
- Forum Audi 80
U mnie jest identyczna sytuacja, na nierównościach kontrolka mrugnie dwa lub czasem 4 razy, a plynu mam idealnie równo z normą. Chyba czas na wymianę klocków... :mrgreen:guzio pisze:U mnie kontrolka "czerwony wykrzyknik" zaświeca się na 1-2 sek podczas jazdy po dołach, lub na przejeździe kolejowym.Po prostu łypnie 2-3 razy i tyle.