[B3 3A QUATTRO] Czujniki otwarcia drzwi i klapy bagażnika
[B3 3A QUATTRO] Czujniki otwarcia drzwi i klapy bagażnika
Posypały mi się te właśnie włączniki (jeden w tylnych drzwiach i w bagażniku).
Chciałem kupić nowe, ale niestety na żadnej stronce nie znalazłem, więc zostaje ASO
Może ktoś kupował coś takiego gdzieś, a może ma ktoś zbędne takowe
Niestety jestem dość nowy na forum i nie moge dodać tematu w giełdzie.
Pozdrawiam
Chciałem kupić nowe, ale niestety na żadnej stronce nie znalazłem, więc zostaje ASO
Może ktoś kupował coś takiego gdzieś, a może ma ktoś zbędne takowe
Niestety jestem dość nowy na forum i nie moge dodać tematu w giełdzie.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- michael80b3
- Forum Audi 80
Tutaj masz : http://moto.allegro.pl/item705819423_au ... y_kpl.html
Kupowałem już kiedyś u tego allegrowicza i wszystko w porządku.
Kupowałem już kiedyś u tego allegrowicza i wszystko w porządku.
mlody69, co to znaczy, że się posypały? Rozpadły się na kawałki? Moje były w stanie bardzo kiepskim (miałem pozrywane gumki i woda się do nich dostawała) i trochę cierpliwości + cienki papier ścierny doprowadziły je z powrotem do stanu bardzo dobrego . Jedyne czego nie dało się zregenerować, to gumek, które oczywiście musiałem kupić (nie są tanie ).
W klapie nie ma wyłącznika krańcowego, takiego jak w drzwiach. Wyłącznik znajduje się w zatrzasku klapy. Trzeba by było albo wymienić cały zatrzask, albo po wykręceniu zatrzasku rozwiercić w nim nity i wymienić w nim przełącznik na coś pasującego. Sprawdź jeszcze czy przypadkiem kabelek, który idzie od zatrzasku nie jest gdzieś przetarty.
W klapie nie ma wyłącznika krańcowego, takiego jak w drzwiach. Wyłącznik znajduje się w zatrzasku klapy. Trzeba by było albo wymienić cały zatrzask, albo po wykręceniu zatrzasku rozwiercić w nim nity i wymienić w nim przełącznik na coś pasującego. Sprawdź jeszcze czy przypadkiem kabelek, który idzie od zatrzasku nie jest gdzieś przetarty.
Ja ori zastąpiłem takim http://www.allegro.pl/item700492806_mt_ ... astyk.html i wszystko chodzi jak powinno
Yavor, ale kolega ma b3, a w b3 do bagażnika idzie taka sama krańcówka jak do drzwi.yawor pisze:W klapie nie ma wyłącznika krańcowego, takiego jak w drzwiach. Wyłącznik znajduje się w zatrzasku klapy. Trzeba by było albo wymienić cały zatrzask, albo po wykręceniu zatrzasku rozwiercić w nim nity i wymienić w nim przełącznik na coś pasującego. Sprawdź jeszcze czy przypadkiem kabelek, który idzie od zatrzasku nie jest gdzieś przetarty.
mlody69, poszukaj na jakimś szrocie albo na giełdzie z częściami samochodowymi. W zwykłych sklepach jest to nie do dostania, wiem, bo też ten temat przerabiałem.