[80 B4 2.0 ABT] bolec stacyjki a kostka stacyjki - opór
[80 B4 2.0 ABT] bolec stacyjki a kostka stacyjki - opór
witajcie,
mam błachy problem z włożeniem bolca ze stacyjki we wnękę w nowej kostce stacyjki... kostka ma zbyt mały otwór:/ rozszlifować? (wątpię aby producent przewidywał dokonywanie takiego zabiegu przez użytkownika) czy bolec musi wejść bez szlifu? nie chciałbym się z nią siłować a nic nie wskazuje na to, że bez użycia siły się obejdzie...
proszę was o sugestie:)
mam błachy problem z włożeniem bolca ze stacyjki we wnękę w nowej kostce stacyjki... kostka ma zbyt mały otwór:/ rozszlifować? (wątpię aby producent przewidywał dokonywanie takiego zabiegu przez użytkownika) czy bolec musi wejść bez szlifu? nie chciałbym się z nią siłować a nic nie wskazuje na to, że bez użycia siły się obejdzie...
proszę was o sugestie:)
Zobacz kolego , czy nowa kostka idealnie gabarytowo pasuje do starej. Jeśli są różnice to pewnie masz złą kostkę. Osobiście wymieniając kostkę i kupując nową podając w sklepie numer dostałem w sklepie 3 różniące się tylko literką na końcu numeru części. Jedna było do automatu , jedna prawdopodobnie do B3 , trzecia przypasowała. Zresztą nie do końca elektrycznie, ale to już inna historia.
Powodzenia
Powodzenia
-
- Forum Audi 80
A ja mam dośc dziwną sytuację.. Mianowicie kostka stara od nowe nieco się różniła ( nowa ma 1 metalowy element wiecej), mimo tego przypasowała bez problemu. Niestety jednak, mimo że kierunkowskazy i wszystko co elektryczne działa, to po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje. Czy powodu szukać w kostce, czy w innym miejscu? Jak myslicie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Przed wymianą kostki problem był, ale nieco inny. Szczegóły opisuje w tym wątku:
https://audi80.pl/20-8v-115km-abk-pr ... t31710.htm
Gdyby ktoś mógł rzucić okiem i się wypowiedzieć, będe wdzięczny.
https://audi80.pl/20-8v-115km-abk-pr ... t31710.htm
Gdyby ktoś mógł rzucić okiem i się wypowiedzieć, będe wdzięczny.