Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 All] Akumulator dziwne zachowanie.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

[B4 All] Akumulator dziwne zachowanie.

Post autor: Niki20 » 08 sie 2009, 13:03

Panowie otóż ostatnio pojechałem sobie do sklepu. Kiedy za jakieś 10min chciałem autko zapalić rozrusznik nawet nie zakręcił :shock: Zdziwienie moje było nie do opisania, zwłaszcza, że do tej pory autko paliło od strzała nawet podczas zimy. Słychać było jedynie jak rozrusznik tyka przy przekręcaniu kluczyka. Myślałem, że to kostka stacyjki. Kontrolki raz się normalnie paliły, raz przygasały a raz wcale. Po przełożeniu w domu aku od taty audi okazało się że autko normalnie pali. Wyszło na to, że akumulator normalnie się zepsuł. :roll: Nie słyszałem nigdy takiej historii. :-P

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 08 sie 2009, 13:12

Być może miało miejsce zwarcie w celch w akumulatorze. Kiedy ostatnio sprawdzałeś poziom płynu w aku. Jak go nie ma, to szykuj kasę na nową baterię.

Jest jeszcze 2 opcja. Sciągałeś może klemy?? Przy okazji jakichś prac przy aucie, czy coś. Być może nie dokręciłeś ich i nie ma dobrego przejścia. Przeczyść styki, doktęć mocno, ale z czuciem. Jak zadziała, to wypij za mnie jakieś bezalkoholowe <pijaczek>

[ Dodano: 2009-08-08, 13:13 ]
Racja :!: :!: :!:

czerwoooone jest lepsze <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 08 sie 2009, 13:16

Satar, klem nie ściągałem. Przeczyściłem i dokręciłem je dobrze, ale i to nic nie dało :-( Dodam, że kolega odrazu przyjechał z kablami rozruchowymi i wtedy rozrusznik już kręcił. :-> Bateria już nowa założona. :-P Centra Futura 64Ah 640A.

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 08 sie 2009, 13:30

Kumpel kupił do mietka w 124 też centrę. Poszła szybko na reklamację, co radzę i Tobie, skoro nówka bateria. Być może trafiłeś na szmelc. Cóż- zdarza się. A- i jeszcze jedno. Sprawdzałeś ładowanie??? Wiem,że stosunkowo szybko i gwałtownie kończą kończą żywot altki Valeo. Szczotki wydzierają dziurę na komutatorze. Odkręć szczotki i przejedż palcem w miejscu ich styku. Jak wyczujesz "rowy" choćby pod jednym to masz rozwiązanie

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 08 sie 2009, 18:24

Czasami tak bywa, właśnie ze względu na zwarcie w celach. Kumpel też tak miał. Wszystko ładnie pięknie. Pojechał do sklepu, wsiada, chce odpalać a tu kaplica. Odpalił na pycha, naładował aku i przez pewien czas było dobrze. Potem znowu gdzieś mu nagle wysiadł. Rozwiązanie było jedno, wymiana na nowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl