[B4 ABT 2.0 ] Po przełaczeniu na gaz przez chwilę nie chodzi
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT 2.0 ] Po przełaczeniu na gaz przez chwilę nie chodzi
Witam panowie nie wiem co to może być autko normalnie pali i po przełączeniu z benzyny na gaz niunia nie chodzi na wszystkie gary i po chwili normalnie wchodzi na obroty i jest git.
Co to może być?
Co to może być?
Ostatnio zmieniony 09 sie 2009, 16:52 przez tomasz1367, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
U mnie na zimnym silniku (odpalam na benzynie, silnik chodzi 3-4 minuty, ruszam i dopiero po przekroczeniu 2000obr. się przełącza na gaz) jest to samo - na moment brak mocy i hamowanie pojazdu, jednak na rozgrzanym silniku nie ma tego problemu - przełączenie jest praktycznie nieodczuwalne. Sprawdzałem nawet na autostradzie przy znacznej prędkości i wyższych obrotach.
-
- Forum Audi 80
U mnie ten sam problem był, ale nauczyłem się, że odpalam auto, chodzi 4 minuty( w między czasie zamknę sobie garaż, założę antenę CB)...silnik złapie trochę temperatury i dopiero przełącza się na gaz po przekroczeniu 2 tys obr. Uważam, że tak jest najlepiej dla silnika i jego podzespołów. A na ciepłym silniku przełączanie B/G jest nieodczuwalne.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Odkręć ekektrozawór na parowniku :!: dekikatnie, żeby nie uszkodzić :!: i oczyść go z odłożonego na nim smolistego syfu. Pomoże tu woda z mydłem i szczoteczka. I sprawdź, czy czasem podczas użytkowania nie zaczepiłeś przewodem zasilającym silnik w gaz o coś i nie jest zwyczajnie zagięty. A jak znajdziesz smolistość na elektrozaworze to zmień stację. Mają ruski i zasiarczony gaz. Najlepszy jest norweski. W porównaniu do ruska jest wolny od siarki i bardziej kaloryczny
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Kolego, LPG produkuje się tak samo jak i inne paliwa w procesie destylacji z ropy naftowej. Chyba mylisz pojęcie z CNG. Jakość i czystość LPG zależy owszem od ropy z której jest produkowany ale przede wszystkim od przetwarzającej ją rafinerii.Satar pisze:A jak znajdziesz smolistość na elektrozaworze to zmień stację. Mają ruski i zasiarczony gaz. Najlepszy jest norweski. W porównaniu do ruska jest wolny od siarki i bardziej kaloryczny