[B4 ABC] problem ze wskazywaniem temperatury cieczy.
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
[B4 ABC] problem ze wskazywaniem temperatury cieczy.
Witam jak w temacie,miałbym prośbę,co może być przyczyną i co może być jeszcze odpowiedzialne za brak wskazań temperatury cieczy chłodzącej na desce rozdzielczej??
Dodam że dwa dni temu zmieniłem czujnik temperatury na nowy zamiennik niemiecki,
oglądane były przewody i kostka która wchodzi do czujnika i wygląda że jest ok a różnicy nie ma z poprzednim czujnikiem tzn często nie wskazuje wcale temperatury,albo nagle w czasie jazdy spadnie do zera,później się podniesie albo już nie.
Jeszcze jedno,sprawdzane były kostki i druk na licznikach.
Nie mam więcej pomysłów co do tego.
Dodam że dwa dni temu zmieniłem czujnik temperatury na nowy zamiennik niemiecki,
oglądane były przewody i kostka która wchodzi do czujnika i wygląda że jest ok a różnicy nie ma z poprzednim czujnikiem tzn często nie wskazuje wcale temperatury,albo nagle w czasie jazdy spadnie do zera,później się podniesie albo już nie.
Jeszcze jedno,sprawdzane były kostki i druk na licznikach.
Nie mam więcej pomysłów co do tego.
Jeżeli czujnik jest sprawny, ścieżki w zegarach wyglądają na nie uszkodzone to może to być stabilizator napięcia zamontowany po lewej stronie zegarów patrząc od tyłu. Niestety Audi wpadło na genialny pomysł zasilania wskaźnika paliwa i temperatury innym napięciem niż całej reszty. A jak zachowuje się wskaźnik paliwa??
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Przyłączam się do sugestii kolegi "benek77" miałem ten sam problem u siebie, kupiłem czujnik MEYLE za 120zł , który jak się potem okazało był niesprawny fabrycznie.
Kolejni goście chcieli mi pruć cała instalkę elektryczną, sprawdzać wiązki, zegary itp.
A wystarczyło wpakować czujnik do ciepłej wody i zmierzyć go :evil:
W końcu jeden rozsądny wyjął i włożył 1szy lepszy sprawdzony-używany oryginał i wskazówka od razu ożyła.
Inna sprawa to ta, że luty na zegarach to mankament często pojawiający się, ale to już masz sprawdzone.
Kolejni goście chcieli mi pruć cała instalkę elektryczną, sprawdzać wiązki, zegary itp.
A wystarczyło wpakować czujnik do ciepłej wody i zmierzyć go :evil:
W końcu jeden rozsądny wyjął i włożył 1szy lepszy sprawdzony-używany oryginał i wskazówka od razu ożyła.
Inna sprawa to ta, że luty na zegarach to mankament często pojawiający się, ale to już masz sprawdzone.
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
Przelutuj na nowy albo sprawdź jak siedzi łapkami ten stary i ewentualnie podegnij delikatnie,nic więcej się nie da z tym zrobić.boskijacek447 pisze:Mozesz powiedzieć jak go porawiłes u mnie chyba on pada bo często nie działa mi wskazanie temperatury a razem z nim wskazanie paliwaDarek 80b3 pisze:Wskaźnik paliwa działa,też były problemy ale owy stabilizator napięcia w licznikach został "poprawiony"
[ Dodano: 2009-08-11, 22:39 ]
Jarek dzięki za te wartości