[B4 AAZ] przednie wahacze-tuleje..
[B4 AAZ] przednie wahacze-tuleje..
temat jest o przednich wahaczach. bo czerwcu wymieniłem tuleje metalowo gumowe z przednich wahaczach, przejechałem 1500km i znow sa do wymiany...
na przegladzie powiedzieli ze jedna strona jest zuzyta..
ale ze jestem znerwicowany to wymieniłem lewe i prawe..
teraz wychodzi znow ze mam luz na jednej tulei....
na przegladzie powiedzieli ze jedna strona jest zuzyta..
ale ze jestem znerwicowany to wymieniłem lewe i prawe..
teraz wychodzi znow ze mam luz na jednej tulei....
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 20:23 przez Tomciokatowice, łącznie zmieniany 2 razy.
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam Tomek. Jakiej firmy zakupiłeś tuleje, kiedyś wrzuciłem toprana beznadzieja i tak jak Ty przejechałem ok. 1000km, następnie włożyłem Lemfordera ok. 20zł za szt. polecam zdecydowanie, przejechałem już na nich 10.000 km i jest ok. oczywiście jeśli chodzi o same tuleje bo może problem leży gdzie indziej.
Jeśli dociągnąłeś śruby przed opuszczeniem auta na ziemię to masz najbardziej prawdopodobną przyczynę.Tomciokatowice pisze:mi na pudełku pisze numer 857 407 181. wbijałem je poprzez duza nasadke. nasmarowałem je porzadnie. jutro wezme zajrze i zobacze sruby podokrecam mocniej i moze przestanie to stukac......
Może też po prostu na przeglądzie chłop chciał się do czegoś przyczepić to se tak powiedział. U mnie ostatnio też wymyślał że coś tam wybite, szukał dziury w całym.
Tomciokatowice, może kupiłeś tuleje o zbyt małej średnicy. zobacz tu: https://audi80.pl/21850.htm
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Popraw proszę nazwę tematu.
Co do tulei firmy Febi to słyszałem że już kilka osób narzekało na ich jakość. Ja przy wymianie tych tulej u siebie na początku kupiłem jakieś "no name". Też zbyt długo nie wytrzymały. Później zainwestowałem w Lemfordery. Różnice w budowie tulei było widać gołym okiem. Te zwykłe wyglądały jakby dały giąć się w dłoni. Lemfordery były o wiele solidniejsze.
Co do tulei firmy Febi to słyszałem że już kilka osób narzekało na ich jakość. Ja przy wymianie tych tulej u siebie na początku kupiłem jakieś "no name". Też zbyt długo nie wytrzymały. Później zainwestowałem w Lemfordery. Różnice w budowie tulei było widać gołym okiem. Te zwykłe wyglądały jakby dały giąć się w dłoni. Lemfordery były o wiele solidniejsze.