[a80 b3 1.6 sb TDi] Szybciej niż 130 nie idzie.... :(
[a80 b3 1.6 sb TDi] Szybciej niż 130 nie idzie.... :(
mam taki mały problemik.....mam sb na lekko podkręconej pompie i naprawdę super sie zbiera.....tylko że do ok 130 km na godzinę i ani kilometra dalej......zaczyna wtedy kopcić i w ogóle nic szybciej sie nie da, tak jak by dalej się nie chciał wkręcic..... nie wiem co jest grane.... turbina po regeneracji, w sumie co zauważyłem to że przy wyższych obrotach na każdym z biegów jest takie małe "zdławienie" się silnika....i nim osiągnie owe 130\140 jest podobnie. Słyszałem że to skrzynia więcej nie pozwala no ale jak pamiętam seryjny sb ojca którego miał 15 lat temu leciał 160\170 ..... co to może być?? Ogólnie z przyspieszeniem do 100 itd nie ma problemu bo na ge techu wyszło coś koło 13\13,5 s do setki.
Ślepak na pewno nie jest to wina skrzyni że nie chce szybciej jechać, mój ori SB ciśnie 185km/h raczej jest coś z pompom wtryskowa, tylko masz dość dziwny objaw jak zaczyna Ci kopcić dopiero od 130km/h. Najlepiej jak dowiesz się co poprzedni właściciel tam zmajstrował, bo jeśli została tylko zwiększona dawka paliwa to nic takiego się nie powinno dziać.
WG masz , turbo powinno być T2 , i może być uszkodzone/zapieczone/przewód uszkodzony od WG i pompuje na max , wepnij manometr( najprostszy np od pompki )i zobacz ile daje pod obciążeniem , sprawdź na skrzyni bo z wlepką to różnieślepak pisze:ale jest coś takiego jak west gete tak jak przy silnikach turbo???