Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 1,8 JN] Kolorowe żarowki a policja

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 19 mar 2009, 21:15

Koledzy, a jak wyglądałoby coś takiego: w postojówkach białe diody + ori żółte żarówki H4?
czy lampy będą wyglądać lepiej?

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 20 mar 2009, 00:06

grze pisze:Koledzy, a jak wyglądałoby coś takiego: w postojówkach białe diody + ori żółte żarówki H4?
czy lampy będą wyglądać lepiej?
żółte żarówki słabo świecą :-/

[ Dodano: 2009-03-20, 23:28 ]
http://moto.allegro.pl/item581732859_po ... promo.html
a czy takie diody (oczywiscie białe) można mieć w postojówkach i oświetleniu rejestracji? nie chciał bym mieć problemu z policja z takiego błahego powodu. :oops:

Neon231
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Neon231 » 22 mar 2009, 08:38

Zakupiłem diody biale rozpraszajace i u mnie włsnie zaciagaja troszke w niebieski kolor poki co jezdze z tym no i tak zostanie chyba ze sie przyczepi jakis pan mundurowy :-P co do żółtych żarówek słabo świecą ale są dobre gdy jest mgła :-) z moimi philipsami to nie wiem jak bedzie we mgle :-P

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 22 mar 2009, 10:29

spiczi pisze:a czy takie diody (oczywiscie białe) można mieć w postojówkach i oświetleniu rejestracji? nie chciał bym mieć problemu z policja z takiego błahego powodu.
ja właśnie takie mam w postojach i tablicy (te z białą ramką wokół) nawet od tego samego sprzedającego chyba. plus do tego Blue Vision.
jeszcze nikt się nie czepiał, a już pół zimy jeżdżę. jak ktoś jest cykor niech nie zakłada bo lekko przebijają w niebieski. ale jak się przyjrzysz to rzeczywiście są białe.
nie. sorki. ja kupiłem o takim kształcie ale kolor barwy 6000K. to i dlatego lekko wpadają w niebieski. ale się nie przejmuję. moje to pikuś w porównaniu do tego z czym lud jeździ (ostre bardziej niebieskie niż białe a'la xsenony-TESCO-tuning) i jakoś do nich się nie czepiają to do mnie tym bardziej nie mają do czego.
:-)

maryjann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maryjann » 13 sie 2009, 07:45

Witam, a mam pytanie co do świateł mijania jakie są lepsze ?

Philips Blue Vision
Philips GT-150 Power2Night.

Bo mam problem które zakupić

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 16 sie 2009, 19:21

zastanawiałem się grubo nad tymi żarówkami.

jednak jakiś tam mechanik powiedział mi, że w sumie lepszy (dla oka kierowcy jak i "szpanu) efekt dają po prostu mocne żarówki. nie pamietam dokładnie co mi polecał, ale mówił, że jedyne zagrożenie jakie może być to przepalenie styków w reflektorach. tylko że tak się dzieje przy bardzo mocnych żarówach.

ogólnie założył mi jakieś za 30zł komplet. światło mam białe (na prawdę białe), nie jakieś tam niebieskie, które jak ktoś wyżył napisał - zatraca się przy złej pogodzie.

osobiście polecam. bardzo ładny, nie cwaniarski efekt.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 16 sie 2009, 23:22

też mam jakieś tam tanie niebieskie ale już wymieniałem 3 razy ;-) są fajne ale jak się rozgrzeją to na nierównościach żarnik się odkształca i przerywa w efekcie ulegają szybkiemu zurzyciu :mrgreen:

ale za to h7 mam też niebieskie no i patrząc na lampki jak są zgaszone to całe super wyglądają bo czarne ramki i niebieskie klosze to super efekt :-P
do wglądu fotki w moim profilu
Obrazek

a świecą mniej wiecej tak :-P
Obrazek

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 18 sie 2009, 19:07

karmelitto pisze:efekt dają po prostu mocne żarówki. nie pamietam dokładnie co mi polecał, ale mówił, że jedyne zagrożenie jakie może być to przepalenie styków w reflektorach. tylko że tak się dzieje przy bardzo mocnych żarówach.
Może mu chodziło o żarówki które mają moc 100/100W zamiast 50/55W, tylko że one są nielegalne bo żadna taka żarówka nigdy by nie dostała homologacji.
Co do wcześniejszej dyskusji z marca to kiedyś widziałem komplety żarówka H4+postojówka, obie żarówki miałyby współgrać dając lekko niebieskie światło. I nie był to zestaw jakiejś firmy no name, tylko jednej ze znanych.
Co do niebieskich diodowych postojówek to najlepszy efekt dają w Deawoo Tico, tam są obok reflektorów oddzielne pozycyjne i żarówka skierowana jest na zewnątrz. Widać to z daleka czysty jaskrawo niebieski kolor praktycznie prosto z diody. Znajomy dzięki temu dostał mandat. W innych samochodach gdzie postojówka jest wbudowana w reflektor efekt nie jest tak spektakularny.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 18 sie 2009, 19:10

aldi przecież w coupe po lifcie czyt. B4 i 80 z silnikiem V6 postojówki są właśnie z boku lamp jako odzielny element :-/
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 21:03 przez shellah, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SCK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SCK » 18 sie 2009, 19:32

Jeżdżę na Bluevision od niemal dwóch lat. Do tego białe diodowe postojówki zrezane tak, aby rozpraszały światło. Miałem jeden przypadek zatrzymania przez Misia z powodu rzekomo niebieskich żarówek. Dokładnie zaprezentowałem je wtedy i zapytałem gdzie on tu widzi niebieskie światło? Przyznał mi rację i puścił, chociaż na odchodne poradził zerwać lepiej folijkę z przednich szyb :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl