Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3] Potrzebne specjalne pokętła do klimy manualnej ??

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3] Potrzebne specjalne pokętła do klimy manualnej ??

Post autor: Audi Sport » 15 sie 2009, 14:33

Witam. Zakupiłem klimę manualną do swojej b3 i zamiast całego panelu dostałem tylko przednią klapkę z otworami na przyciski A/C i REC i płytkę z tymi przyciskami. Sprawdzałem czy przy tym panelu nie będzie można przekręcić pokrętła na 0 i akurat to pasuje. Patrząc na płytkę z przyciskami od klimy powinno pasować. Jednak nie wiem czy w pokrętłach w wersji z klimą nie powinno być więcej wtyczek na tył niż 1 do nawiewu i druga do przycisków klimy.

PS. Proszę o konkretne odpowiedzi NO <spam>

aawol

Post autor: aawol » 15 sie 2009, 17:10

u mnie na panelu są standardowe pokrętła oraz dwa przyciski REC i AC. Nie różnią się od pokręteł w 80 bez klimy. Jest jakieś połączenie klimy z pokrętłem regulacji dmuchawy gdyż po wyłączeniu dmuchawy sprężarka klimy nie pracuje.
Podejrzewam że jest to po prostu mostek zamykający obwód do przekaźnika klimy ( w konsoli środkowej mam dwa przekaźniki od klimy).

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 15 sie 2009, 17:24

A nie był byś tak miły i mógł odkręcić ten cały panel z pokrętłami i z ta puszką biała i cyknąć fotkę i wstawić jak wygląda z tyłu podłączenie :?: :?:

PS. Look PW :-D

aawol

Post autor: aawol » 16 sie 2009, 20:49

będę ale mogę jutro po południu - po pracy kupię baterie bo nie używam cyfrówki na codzień. Na wieczór będziesz miał fotki- obawiam się tylko że panel tak daleko nie wyjdzie ( bo cięgła blokują) żeby podłączenia cyknąć ale zobaczymy co da się zrobić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl