Witam, ostatnio dręczą mnie 2 problemy z którymi nie mogę sobie poradzić.
Centralny zamek - Problem polega na tym, że po wyładowaniu akumulatora i próbie zamknięcia auta na "ledwo żywym" aku z tylnej klapy było słychać delikatne stukanie jakby pompka nie miała siły, po naładowaniu aku okazało się że centralny w ogóle przestał działać.
Sprawdziłem bezpiecznik nr. 19 - był spalony, przy kilku próbach włożenia nowego bezpiecznika palił wszystkie na chwilę po włożeniu, próbowałem tak robić z pozamykanymi drzwiami jak i z otwartymi. Po wstępnych oględzinach pompki w bagażniku wydaję mi się że mechanicznie wszystko jest ok.
Zegarek - Dziwne zjawisko ... czasami podczas jazdy potrafi na chwilę zgasnąć zegarek tzn, znika wszystko z niego i pokazuje się inna godzina, tak samo jak zostawiam auto na noc np. zegar pokazuje godz 21:00, wracam do niego rano jest godzina 17:00 ... o co może chodzić?
Z góry dziękuję za pomoc
[B3, 2,0E, 3A] Problem z Centralnym zamkiem i zegarem.
-
- Forum Audi 80
Przelutowanie zegara dało dobry efekt Już spowrotem wszystko działa:)
Co do centralnego ... byłem nawet u elektryka samochodowego nie wiedział co jest i czego pali bezpiecznik ....
Wyjąłem z bagażnika pompę dwuciśnieniową i okazało się że spalone są 3 diody
Wlutowałem nowe i centralny działa jak należy
Co do centralnego ... byłem nawet u elektryka samochodowego nie wiedział co jest i czego pali bezpiecznik ....
Wyjąłem z bagażnika pompę dwuciśnieniową i okazało się że spalone są 3 diody
Wlutowałem nowe i centralny działa jak należy