Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABM] Lacznik kolektora wydechowego i katalizatora ?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Gerion
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABM] Lacznik kolektora wydechowego i katalizatora ?

Post autor: Gerion » 17 sie 2009, 09:22

Witam wszystkich.
Mam problem z w/w czescia, fragmentem ? Bylem dzis u mechanika i jedyne co wg. niego mogl mi zrobic to zmienic sruby zeby to chwile sie jeszcze trzymalo. Generalnie rdza zzarla ponoc to laczenie i trzyma sie na samych srubach ktore moment sie luzuja.

Musze kupic nowy katalizator ? Czy moze da sie to jakos obejsc ?

Dziekuje z gory za porady

Pozdrawiam
G
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 11:56 przez Gerion, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 17 sie 2009, 21:05

Witam są ponoć zestawy naprawcze tych łączników które kosztują jakoś 80 zł.W skład zestawu wchodzą śruby , uszczelka i sprężynki.Również osobno można dokupić w intercarsie lub u tłumikarzy.A jak nie ma się na czym trzymać to proponuję z jednej i z drugiej strony dospawać kawałki rur i zrobić nowe łączenie.

Gerion
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gerion » 18 sie 2009, 11:58

Wybacz, poprawione :)

Mechanik wkrecil mi w to mocowanie 3 nowe sruby i stwierdzil ze to rozwiazanie na chwile. Z koleji tlumikarze do ktorych pojechalem pozniej stwierdzili ze ta chwila to przynajmniej pol roku, wiec po co wydawac pieniadze teraz. Oni zreszta okreslili zrodlo problemu w zgola innym miejscu - zuzyte tlumiki. Tlumik srodkowy wyglada tak jakby godzilla chciala wyssac z niego powietrze - jest wgiety do srodka na obu koncach (to chyba nienormalne?) wycenili to na 285 zl (2 tlumiki + robocizna).

Pozdrawiam
MT

DiRom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DiRom » 09 mar 2012, 14:48

Sorki że odgrzebuję temat ale może jest ktoś w temacie i wie jak i gdzie spotkać trójnik łączący rurę katalizatora z środkową rurą? Może zna ktoś nr. magazynowy czy jak go tam zwą. Chodzi o to że u mnie sie to jeszcze jakoś trzyma tylko że nie długo a już ma przedmuchy :-/ szukałem i znalazłem poradę spawu tych rur lecz chcę to zostawić ale w oryginale. Jeżeli ktoś to wymieniał na nowe(tylko) to prosiłbym o odpowiedź.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl