[b3 2.0 6A] Modyfikacje - Filtr stożkowy
[b3 2.0 6A] Modyfikacje - Filtr stożkowy
Niestety nie znalazłem na forum, więc zakładam nowy temat.
Chciałbym założyć stożek i tu pytanie, czy nie będzie miało to wpływu na sterowanie wtryskiem.
Oczywiście puszki filtra powietrza nie można wywalić, bo na niej jest rozdzielacz, więc pozostaje jedynie zostawić pustą puszkę po filtrze, a stożek dać na tej rurze, która chcwyta powietrze.
Ktoś coś takiego robił??
Jakiś inny pomysł???
Chciałbym założyć stożek i tu pytanie, czy nie będzie miało to wpływu na sterowanie wtryskiem.
Oczywiście puszki filtra powietrza nie można wywalić, bo na niej jest rozdzielacz, więc pozostaje jedynie zostawić pustą puszkę po filtrze, a stożek dać na tej rurze, która chcwyta powietrze.
Ktoś coś takiego robił??
Jakiś inny pomysł???
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 13:59 przez Ace1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
stożek musisz włożyć na zasysie powiertrza do puszki filtra, zostawiasz cała puszke z przepływka mechaniczna i jest ok:) tylko problem bo duzo dziwęku nie zmienia na ładniejszy choć kwiestia gustu, drugi problem to to ze to co dorezaz musi być szczelne + uszczelka tam gdzie standartowo przychodzi uszczelka filtra:) no i ostatnia sprawa ingerujac w długość dolotu robisz troche zamieszania w całym układzie ssącym i może wpłynać to niekorzystnie na moc silnika:)czy. kulturę pracy:)
wizualnie nic nie uzyskasz bo nie bedzie widać tego stożka jak maske zamkniesz a jak ma być w widocznym miejscu przy otwartej, to znów nie bedzie spełniać swojego zadania, bo nie ma go gdzie wcisnąć żeby nie łapał ciepłego powietrza, zastosowanie wkładki może nadrobić ci tylko efekt akustyczny skoro tak bardzo chcesz <ok>
Nasz szanowny kolega Słonik ma taki filtr w Compi czyli ACE, z tego co wiem Twój silnik jest bliźniaczo podobny do naszych, odwiedź jego temat tutaj K&N i dolot. Rozmawiałem z nim o tym, gdyż sam będę zabierał się do tej operacji (tylko skorzystam z rurek PCV). Podobno czuć różnicę podczas jazdy. Co do samego filtra, nie za wiele się odczuwa. Z resztą Słonik jest bardziej kompetentny w tym temacie.