Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.9D] Nie działające wskazniki na liczniku

ODPOWIEDZ
mara15
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.9D] Nie działające wskazniki na liczniku

Post autor: mara15 » 18 sie 2009, 00:42

Witam!!
Mam następujący problem: Gdy kupiłem samochód nie działał mi prędkościomierz, wskaźnik temp. Zaczełem od wymiany wszystkich czujników, sprawdzania styków i połaczen(kabli). Ostatnio zmieniałem juz 3 licznik i jest to samo. Oryginalnie miałemLicznik z "BIG BENEM" potem załozyłem licznik od benzyny (2.0) a potem od TDI i jest cały czas to samo. nie diała predkosciomierz(brak wskazan predkosci i przejechanych kilometrow ) nie pokazuje temperatory, a nawet obrotów. Zimne luty na liczniku poprawione kady licznik rozebrany i przeczyszony. Niemam już pojęcia co może być? :-( ...dodam ze uzywałem szukajki i przeczytałem juz duzo tematów)

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 18 sie 2009, 10:32

Jeżeli to nie licznik wini to musisz po prostu szukać przerwy czyli tam gdzie dane się gubią. przejżyj kostki, jedz po kolei przewodami. Musi coś być nie tak. Albo może pomyliłeś kostki przy liczniku :?: :roll:

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 18 sie 2009, 10:37

Kostek przy liczniku nie da się pomylić. Coś musi siedzieć w przewodach. Sprawdź przejścia między początkiem a końcem przewodów.

grzesiek79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzesiek79 » 19 sie 2009, 19:07

mara15 pisze:Witam!!
Mam następujący problem: Gdy kupiłem samochód nie działał mi prędkościomierz, wskaźnik temp. Zaczełem od wymiany wszystkich czujników, sprawdzania styków i połaczen(kabli). Ostatnio zmieniałem juz 3 licznik i jest to samo. Oryginalnie miałemLicznik z "BIG BENEM" potem załozyłem licznik od benzyny (2.0) a potem od TDI i jest cały czas to samo. nie diała predkosciomierz(brak wskazan predkosci i przejechanych kilometrow ) nie pokazuje temperatory, a nawet obrotów. Zimne luty na liczniku poprawione kady licznik rozebrany i przeczyszony. Niemam już pojęcia co może być? :-( ...dodam ze uzywałem szukajki i przeczytałem juz duzo tematów)
jeśli nie działa prędkość i zliczanie a mówisz że wszystko sprawdzone... sprawdź wtyczkę przy skrzyni biegów, zapewne tam tkwi problem :roll:

sam to przerabiałem :-x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl