[a80 b3 1.6 sb TDi] Szybciej niż 130 nie idzie.... :(
28 to zawleczka na poprzedniej stronie jest zdjęcie jak WG wygląda , ta okrągła klapa po daniu ciśnienia pompką w zawór 31 ma się poruszać otwierać :evil:ślepak pisze:Ok. Dziś rozbiorę te wszystkie wężę i tą gruszke od podciśnienia. I obok niej jest nr 28 tak?? to jest jakiś zaworek czy klapka w turbinie? i na jakiej zasadzie sprawdzić czy to działa?? poruszac tym?
Po pierwsze primo dziś zajrzałem pod maskę do innego sb i doszedłem do wniosku że 2 weże co idą to turbiny mam źle podłączone....tzn jeden powinien iść pod rurą od fitra powietrza a u mnie idzie nad i stąd mam te rury mocno zgniecione i przewód od grzybka podciśnienia co idzie ten cienki wężyk jest też mocno zagięty.....
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
chyba wszystko jasne:) ta rura co ma wejście od odmy czy idzie od ibudowy filtra powietrza u mnie jest pod tą rurą co idzie od niej strzałka:)
No właśnie wracam z garażu i po poprawnym ułożeniu węży tak jak fabryka przykazała autko zaczęło zdrowo "jeździć" na pobliskim pasie startowym 170 bez problemu węże były zgniecione a od podciśnienia załamany i auto śmiga jak marzenie:)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: