Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.6TD SB] kontrolka ciśnienia oleju + brzęk przekaźnika

ODPOWIEDZ
marcin-b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.6TD SB] kontrolka ciśnienia oleju + brzęk przekaźnika

Post autor: marcin-b3 » 19 sie 2009, 21:40

Witam, mój silnik to [1.6TD SB] jakiś czas temu podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka ciśnienia oleju + brzęczyk w przekaźniku. Natychmiast wyłączyłem silnik, później przekręciłem kluczyk do pozycji w której grzeje normalnie świece i mimo tego że silnik nie pracował to kontrolka i brzęczyk znowu się odezwały (dziwne), odholowałem auto do mechanika on stwierdził że ciśnienie oleju jest i tak jeżdżę bez tego przekaźnika (wywaliłem go) kilka miesięcy. próbowałem założyć przekaźnik od 1.8 benzyny. Dopóki silnik był zimny wszystko ok ale gdy się zagrzał to na wolnych obrotach piszczał przekaźnik i świeciła kontrolka ciśnienia oleju. lekkie dodanie gazu i wszystko wracało do "normy". Moje pytanie brzmi: czy oryginalny przekaźnik się zepsuł i dlatego nawet na wyłączonym silniku piszczał? I czy przekaźnik od benzyny piszczy w dieslu na wolnych obrotach bo diesel ma inne ciśnienie oleju czy silnik już się kończy? V-max to licznikowe 190km/h nie dymi specjalnie tylko przy mocnym wdepnięciu gazu puszcza czarną chmurkę ale to normalne.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 21 sie 2009, 02:54

A może wina leży po stronie czujnika ciśnienia oleju który źle podaje jakie jest ciśnienie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl