Witam
Nagle ni to z gruchy czy pietruchy zapaliła mi się kontrolka ABS ?!
Zdziwiony bo nic powaznego nie robilem po prostu wrociłem z trasy zgasiłem zapaliłem i jade dalej a tu kontrolka !?
Spotkal się ktoś z czyms takim?
Wszystko podczas jazdy jest OK podczas hamowania tez tyle ze zblokuje teraz koła
Wie ktoś o co chodzi?
[B4 ABT LPG] Świeci kontrolka ABS
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Jeśli nic nie grzebałeś to pierwsze co musisz zrobić to auto na kanał lub podnośnik i dokładnie przeczyścić czujniki przy kołach.
Poza tym <szukaj> bo <bylo>
Jeśli nie chce ci się w ciemno strzelać który czujnik nawala to podepnij pod kompa a ci pokaże.
Inna sprawa to centrala ale nie wierze że ot tak mogła ulec zurzyciu <ok>
Poza tym <szukaj> bo <bylo>
Jeśli nie chce ci się w ciemno strzelać który czujnik nawala to podepnij pod kompa a ci pokaże.
Inna sprawa to centrala ale nie wierze że ot tak mogła ulec zurzyciu <ok>
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Masz ABS w trybie awaryjnym, po prostu masz gdzieś usterkę i się wyłączył, działają teraz jak zwykłe hamulec.grubby_m pisze:ze zblokuje teraz koła
Ja proponuje od razu jechać, masz ABT a więc i tak musisz jechać na kompa aby skasować błąd.shellah pisze:Jeśli nie chce ci się w ciemno strzelać który czujnik nawala to podepnij pod kompa a ci pokaże.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
grubby_m, pewnie padł któryś czujnik albo jego okablowanie(np. przetarcie). Możesz we własnym zakresie porprawdzać czy przypadkiem nie masz gdzieś uszkodzonego kabla o czujnika, posprawdzaj też czy wszystkir połączenia są poprawne i nie zanieczyszczone.
Tak na marginesie to zwracaj proszę uwagę w którym dziale zamieszczasz temat.
Tak na marginesie to zwracaj proszę uwagę w którym dziale zamieszczasz temat.