[80B3]Licznik i obrotomierz nie działa-jaka to dioda?
[80B3]Licznik i obrotomierz nie działa-jaka to dioda?
Obrotomierz z rana chwile podziała a potem kaput. Wyjąłem zegary i znalazłem spaloną diodę . Jaka to dioda i w którą stronę jest kreska na diodzie?
Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów.
Pamiętaj o prawidłowym nazywaniu tematów.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, 18:14 przez tradgi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
Witam, Mam Pytanie
U kumpla w B3 2.0 Q padł ostatnio licznik ale calkowicie jedyne co sie swieci to strzalki od kierunkowskazow i lampka od awaryjnych, zadna inna kontrolka nie swieci nie dziala tez ani obrotomierz , ani tez licznik. Podmieniany byl moj liczik działajacy ale objaw ten sam. co moze byc przyczyna ?
Czy licznik jest jakos połączony ze sterownikiem? mozliwe jest ze jakies przewody ze sterownika do licznika zostaly przetarte?? Aha nie dziala tez podswietlenie w srodku auta(zegary, pokretła itp)
U kumpla w B3 2.0 Q padł ostatnio licznik ale calkowicie jedyne co sie swieci to strzalki od kierunkowskazow i lampka od awaryjnych, zadna inna kontrolka nie swieci nie dziala tez ani obrotomierz , ani tez licznik. Podmieniany byl moj liczik działajacy ale objaw ten sam. co moze byc przyczyna ?
Czy licznik jest jakos połączony ze sterownikiem? mozliwe jest ze jakies przewody ze sterownika do licznika zostaly przetarte?? Aha nie dziala tez podswietlenie w srodku auta(zegary, pokretła itp)
- czester-11
- Forum Audi 80