Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABK LPG] Pytanie o chłodnice

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Gac85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABK LPG] Pytanie o chłodnice

Post autor: Gac85 » 24 sie 2009, 19:18

Witam. Mam jeszcze jedno pytanie. Może mi ktoś napisać jakie są wymiary chłodnicy do mojego modelu Audi. Pytanie może dziwne ale to dlatego, że mam sprzeczne dane. Musze wymienić chłodnicę bo cieknie. Pojechałem do punktu wymiany i się z lekka załamałem. Podobno chłodnica do tego modelu kosztuje w granicach 700 - 800 zł !!! Szok!!! No ale z ciekawości spytałem o wymiary [może się jakąś znajdzie na allegro ;)] Dowiedziałem się, że 560x260x35. Poszukałem na allegro i okazało się że takich wymiarów w ogóle nie ma!!! Pojeździłem po sklepach. Popytałem. Ceny wszędzie podobne, czyli za drogo!!! W ostatnim sklepie gdzie byłem dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Koleś zmierzył mi chłodnice żeby się upewnić i okazało się że wymiary to 590x360x35??? Co jest grane??? Takie chłodnice już na allegro są i to po 300 zł, a nie 800!!! Tylko kto ma racje??? Pomóżcie ....
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 19:28 przez Gac85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 24 sie 2009, 19:35

Dobra podróbka na allegro to koszt ok. 300 złotych - dla ABK z klimatyzacją.
Zwykłe ABK - bez klimatyzacji zadowoli się tańszą chłodnicą.
W serwisie chłodnica do ABK z klimą - taka jak w TDI kosztuje około 1000.
Typ montowanej chłodnicy zależy od tego, czy wzmocnienie przednie jest w formie rury czy blaszanej belki.

akagi80b4

Post autor: akagi80b4 » 26 sie 2009, 15:35

Gac85, sprawdź jeszcze po której stronie masz włącznik wentylatorów w nowej chłodnicy, jeśli oryginalna twoja chłodnica ma grubość 35mm to ten włącznik masz po prawej stronie (w kierunku jazdy), jeśli kupisz z wyłącznikiem po lewej ( a są takie bo sam się przekonałem) to nie podłączysz przewodów do włącznika bo będą za krótkie, za chłodnicę w hurtowni chłodnic(Kielce) zapłaciłem 200zł z gwarancją 1 rok, oczywiście to made in China ale jak na razie spisuję się b dobrze,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl