Ojj nie wiem czy będą pasować,ja na przykład kiedyś w swojej B3 próbowałem wsadzić 205/55 R 16,owszem weszły ale bym na maksa nie skręcił kółkami bo już tarły.Pozatym w b4 były większe nadkola.Jurek666 pisze:będą pasować opona 205/50-60
[all] Alufelgi - jakie beda pasowac ?
truchal, profil opon jest dużo za duzy,ja jeżdze na balonach 198/60 i jak wiozę z tyłu ze dwie czasami jedną osobę to kołem tre o zderzak,rozmawiałem z człowiekiem który właśnie jeździł na 195/65 i mało mu tego zderzaka nie wyrwało,
Mam w planie zakup azev-ów 17" z oponką 205/45 albo coś w tym stylu ale narazie chce zostać przy seryjnej glebie,co powiecie na ten temat?z tego co widzę to mało kto ma 17" w budzie b3
Mam w planie zakup azev-ów 17" z oponką 205/45 albo coś w tym stylu ale narazie chce zostać przy seryjnej glebie,co powiecie na ten temat?z tego co widzę to mało kto ma 17" w budzie b3
Bez przesady że 195/60R15 jest za wysoka. Raz mi chyba otarło jak miałem komplet pasażerów + pełny bagażnik + 3 rowery na haku. Da się normalnie jeździć na tym rozmiarze.pandamix pisze:truchal, profil opon jest dużo za duzy,ja jeżdze na balonach 198/60 i jak wiozę z tyłu ze dwie czasami jedną osobę to kołem tre o zderzak,rozmawiałem z człowiekiem który właśnie jeździł na 195/65 i mało mu tego zderzaka nie wyrwało...
195/65R15 tu się zgodzę są stanowczo za wysokie do B3 i będzie tarło przy każdej okazji.
ja mam u siebie et 35 ai jest dobrze przy szerokości felgi koło 7cali,twoje et nie wiele się różnie od mojego wiec powinno być git,w którymś z wątków jak dobrze pamiętam Glenio rozjaśniał jakie et przy jakiej szerokośći gdzie wejdzie :mrgreen:
Ja podałem na swoim przykładzie że nie mogę jeździć na profilu 195/60 bo abym kogoś posadził z tyłu to mi trze,może dlatego że mam oryginał spręzyny z tyłu i przez tyle lat mogły się wysłużyć,o druga sprawa woże butle na lpg po prawej stronie w bagażniku
Ja podałem na swoim przykładzie że nie mogę jeździć na profilu 195/60 bo abym kogoś posadził z tyłu to mi trze,może dlatego że mam oryginał spręzyny z tyłu i przez tyle lat mogły się wysłużyć,o druga sprawa woże butle na lpg po prawej stronie w bagażniku
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2009, 19:36 przez pandamix, łącznie zmieniany 1 raz.
17-stki wejdą, ale oponki to na małym profilu 205/40 i zawiecha po dupie będzie dostawac, no chyba że masz u siebie dobre drogi.pandamix pisze:Mam w planie zakup azev-ów 17" z oponką 205/45 albo coś w tym stylu ale narazie chce zostać przy seryjnej glebie,co powiecie na ten temat?z tego co widzę to mało kto ma 17" w budzie b3
Auto za to kozackiego wygladu nabierze, a ty masz jeszcze czerwoniutkie
AZEV- do Audi pasi jak mało która felga, wiem bo sam się kulam na takich <ok>
Auto słuzy mi jedynie na dojazdy do pracy i pojechać od czasu do czasu do rodziny i na zlot,do pracy mam 10km drogi jak stuł a dwa że tylko na piechotę iść...nie szybciej niż 80,tego jak ta droga wyglada nie da się opisać i najważniejsze nie ma dziur tylko wielkie kolejny,tiry robią swoje...zastanawiałem się jeszcze nad jakimiś dziewiecio calowymi na szerokośći i na wysokość 16" i już sam nie wiem co lepiej wybrać,druga z kolej felga w której się zakochałem to borbet A,lepiej niższa szersza czy wyższa węższa?czy to już wybór należy tylko do mnie?