Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8E DZ ] pcha oparami po odkręceniu korka wlewu paliwa

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Paweł

[B3 1.8E DZ ] pcha oparami po odkręceniu korka wlewu paliwa

Post autor: fanatix » 25 sie 2009, 22:28

Witam,
Niedawno zakupiłem audi b3 coupe 1.8E DZ+LPG w związku z tym będę miał pare pytań w razie czego jak nie znajde odpowiedzi na forum.
A teraz do rzeczy, ciekawi mnie dlaczego po odkręceniu korka paliwa pcha mi oparami dość konkretnie ,jak samochód stoi dłuższa chwile niepalony to jest ok a jak się po jakimś odcinku odkręci wlew to wtedy jest takie duże pssssyt :jak po otwarciu zmieszanej butelki pepsi, to chyba nie jest normalne . Jest się czym martwić ???
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 25 sie 2009, 22:54

Ja bym sie nie martwił, lał i jeździł. To normalne że w układzie jest ciśnienie.

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fanatix » 25 sie 2009, 22:57

Tak mnie to tylko zaciekawiło, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Bak ma przecież odpowietrzenie więc nie powinno ładować prosto we mnie :evil:

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 26 sie 2009, 00:03

Ja jakoś tak nie mam. Weź sprawdź czy dziurki w korku nie są przepchane (chyba w nim jest odpowietrznik) Jeśli nie pomoże pożycz od kogoś korek paliwa :mrgreen: i zobaczysz czy przy nim się takie coś dzieje. Jeśli nie to wina korka, bo zapchane mocno otwory więc do wymiany jeśli to Cię tak bardzo wkurza.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 26 sie 2009, 01:46

Audi Sport pisze:Weź sprawdź czy dziurki w korku nie są przepchane (chyba w nim jest odpowietrznik)
Nie wiem jak tam dokładnie jest w coupe ale w B3 odpowietrznik zbiornika paliwa wychodzi pod spodem auta, to taka śmieszna trąbka. Może ci się zawaliła błotem czy czymś i dlatego powstaje tam ciśnienie.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 26 sie 2009, 10:58

cos nie tak jest z odpowietrznikiem na pewno .. nawiasem mówiąc kiedyś kolega kupił bodajrze w kia korek bo mu ukradli, korek był w zamienniku i nie miał odpowietrznika, zatankował do połowy i niedługo mu zbrakło paliwa ... no i szok, wkoncu odkreca korek a tam psssssst i chlup :mrgreen: paliwo jest spowrotem na dole baku :-P

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fanatix » 29 sie 2009, 18:03

posprawdzałem wszystkie odpowietrzniki i jest ok poszperałem drutem i nie były :evil: zatkane ani w korku wlewu paliwka na razie nie odkrecałem korka wlewu paliwa po dłuższej jeździe to nie wiem czy pcha oparami, może się ustatkowało :evil:

piotrcsw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piotrcsw » 29 sie 2009, 21:40

A z zapalaniem kłopotów nie ma??

Awatar użytkownika
fanatix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fanatix » 30 sie 2009, 21:19

piotrcsw pisze:A z zapalaniem kłopotów nie ma??
No właśnie że są, ale to już motyw na inny temat. Wydaje mi się, ze ssanie w ogóle nie chodzi jak go zapalam. Trzeba trzymać nogę na gazie żeby zaskoczył.

Wracając do tematu to dziś podmieniłem korek od Diesla, zapaliłem silnik, trochę pochodził, odkręciłem korek i już nie pcha oparami, także to będzie raczej wina korka. Może da się go jakoś rozebrać i przeczyścić kanały odpowietrzające.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl