Audi 80 B4
O czerwona :mrgreen: :!:
Witaj z nami wraiatami.
Compi golasa nowego to kupowal pewnie ten co chcial miec quattro dosc mocne i lekkie zeby fajniej jeszcze jezdziło
Spoiler rzezc gustu ja wole Z, mialem chwile BEZ ale to jednak nie to samo jak dla mnie.
Ogolnie autko bardzo ladnie, szczegolnie uwage przykowa zdjecie silnika, myles go czy on fatycznie byl taki czysty :?:
Patrz nie zwrocilem nigdy wczesniej uwagi na ta korbe od szyby w prospekcie Audi, ja bym sie nie przejmowal na twoim miejscu wypasami bo nie o to tutaj chodzi
Napisz mi jakie cisnienie trzyma ci autko na wolnych obrotach i przy rownych 2tys obr., oczywiscie gdy autko jest rozgrzane i wskaznik temp oleju juz sie nie podnosi, moze byc na PW .
Co to za czerwony akumulator :?: Fajnie sie komponuje :mrgreen:
Ogolnie autko bardzo ladnie, dbaj o nia chlopie a odwdzieczy ci sie nie raz.
Pozdrawiam :!:
Witaj z nami wraiatami.
Compi golasa nowego to kupowal pewnie ten co chcial miec quattro dosc mocne i lekkie zeby fajniej jeszcze jezdziło
Spoiler rzezc gustu ja wole Z, mialem chwile BEZ ale to jednak nie to samo jak dla mnie.
Ogolnie autko bardzo ladnie, szczegolnie uwage przykowa zdjecie silnika, myles go czy on fatycznie byl taki czysty :?:
Patrz nie zwrocilem nigdy wczesniej uwagi na ta korbe od szyby w prospekcie Audi, ja bym sie nie przejmowal na twoim miejscu wypasami bo nie o to tutaj chodzi
Napisz mi jakie cisnienie trzyma ci autko na wolnych obrotach i przy rownych 2tys obr., oczywiscie gdy autko jest rozgrzane i wskaznik temp oleju juz sie nie podnosi, moze byc na PW .
Co to za czerwony akumulator :?: Fajnie sie komponuje :mrgreen:
Ogolnie autko bardzo ladnie, dbaj o nia chlopie a odwdzieczy ci sie nie raz.
Pozdrawiam :!:
Witam moje Compi miało przy zakupie 147.000 km, teraz już na stukałem prawie 10k po Polsce, ale kolego również sprowadzałem osobiście od pierwszego właściciela Holandii, mam wydruk z serwisu Audi, Car Center (innego serwisu, w którym Audi było regularnie serwisowane) oraz UWAGA! Nie wiem jak się znasz na tych kwitach Holenderskich, ale u nich co roku przy przeglądzie (dokument nazywa się APK) wpisywany jest przebieg auta, powinieneś dostać tego stertę, która systematycznie co rok ma wpisane większy kilometraż, mój dwa miesiące przed sprzedażą był na przeglądzie i przebieg minimalnie niższy niż w momencie zakup <ok>
U mnie też nie ma elektryki szyb, ale mam elektryczny dach, tu też dziwne bo wygląda 100% jak ori, jest elektryczny blaszany, chowa się w dach i podnosi. Ma elektryczne domykanie i sam się otwiera, a wewnątrz ma wybite numer od jakiejś firmy.
Na początek proponuje Ci zmienić kierownicę (ta jest tragiczna) potem usunąć czarną dziurę, ten schowek nad radiem no i koniecznie założyć spojler, bez auto traci urok. Podstawa to też czerwone podświetlenie i ringi na zegary główne. Z dodatkowymi mam mieszane uczucia i sam się zastanawiam. Widzę, że masz zaśniedziały wydech, więc można by go wypolerować. Na pewno odwiedzałeś compi z naszego forum, możesz zaciągnąć trochę inspiracji.
Z gazem zdecydowanie odpuść, szkoda takiego auta na gazowanie, jako ciekawostkę podam Ci, że auto powinno jeździć na PB98, a nie PB95. A gaz w tym aucie to mijanie się z celem... Czytałeś trochę o wtrysku mechanicznym?
Holandia słynie z ubogich wersji, więc pewnie, dlatego u nas dość skąpo, ale mam w planach dorezać elektrykę, nie jest to duży problem.
P.S. : Widzę, że nie wypucowałeś auta do prezentacji, ja chyba w końcu też wystawię brudasa. Bo już miałem trzy podejścia z myciem, woskowaniem etc. i za każdym razem nie dojechałem w fajne miejsce na sesję bo spadł deszcz...
Pozdrawiam. <quattro>
edit
Auto ma nie ori antenę na dachu z tyłu, nie przeszkadza Ci? Bo mnie bardzo drażnią takie szczegóły. No i Compi nie miała kierunków w błotnikach, więc możliwe, że jakiś lekki dzwonik był w przeszłości.
U mnie też nie ma elektryki szyb, ale mam elektryczny dach, tu też dziwne bo wygląda 100% jak ori, jest elektryczny blaszany, chowa się w dach i podnosi. Ma elektryczne domykanie i sam się otwiera, a wewnątrz ma wybite numer od jakiejś firmy.
Na początek proponuje Ci zmienić kierownicę (ta jest tragiczna) potem usunąć czarną dziurę, ten schowek nad radiem no i koniecznie założyć spojler, bez auto traci urok. Podstawa to też czerwone podświetlenie i ringi na zegary główne. Z dodatkowymi mam mieszane uczucia i sam się zastanawiam. Widzę, że masz zaśniedziały wydech, więc można by go wypolerować. Na pewno odwiedzałeś compi z naszego forum, możesz zaciągnąć trochę inspiracji.
Z gazem zdecydowanie odpuść, szkoda takiego auta na gazowanie, jako ciekawostkę podam Ci, że auto powinno jeździć na PB98, a nie PB95. A gaz w tym aucie to mijanie się z celem... Czytałeś trochę o wtrysku mechanicznym?
Holandia słynie z ubogich wersji, więc pewnie, dlatego u nas dość skąpo, ale mam w planach dorezać elektrykę, nie jest to duży problem.
P.S. : Widzę, że nie wypucowałeś auta do prezentacji, ja chyba w końcu też wystawię brudasa. Bo już miałem trzy podejścia z myciem, woskowaniem etc. i za każdym razem nie dojechałem w fajne miejsce na sesję bo spadł deszcz...
Pozdrawiam. <quattro>
edit
Auto ma nie ori antenę na dachu z tyłu, nie przeszkadza Ci? Bo mnie bardzo drażnią takie szczegóły. No i Compi nie miała kierunków w błotnikach, więc możliwe, że jakiś lekki dzwonik był w przeszłości.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 02:05 przez gornik, łącznie zmieniany 3 razy.
Auto bylo mojego sasiada ja mu mowilem ze je kupie a on tak z ciekawosci wystawil je na oto moto zobaczyc jakie bedzie zainteresowanie po auto jade 8 wrzesnia i jak wroce to sie ochwale.GraVi pisze:SIDNEY85 Przyznam że od Ciebie to od patrzyłem... wystawiłeś kiedyś swoją na otomoto nie ??SIDNEY85 pisze:Wazne ze Quattro zeszta sie nie liczy, a bez spojlerka wyglada lepiej.
Przy okazji zachaczymy Pazyz czyli dobra sesja pod wierza siadzie he he <ok>
Zdjęcie nr 7 w poniższym linkuKORU pisze:Brakuje tobie na konsoli srodkowej pokretla do regulacji pochylenia swiatel. Kazde B4 i te twoje z 1994 roku powinny miec takie pokretlo. Kolor czerwony nawet fajny.
Zdj nr 4 antena; Zdj nr 8 kierunki w blotniku :shock:gornik pisze: Auto ma nie ori antenę na dachu z tyłu, nie przeszkadza Ci? Bo mnie bardzo drażnią takie szczegóły. No i Compi nie miała kierunków w błotnikach, więc możliwe, że jakiś lekki dzwonik był w przeszłości.
Dziwne to wszystko :?: Albo wychodzily rozne wersje albo to po prostu lata robia swoje i brak ori czesci
Link:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8092322
Compi nie miała ori kierunków z tego co wiem. W żadnym katalogu nie spotkałem się z tym. Możliwe, że miałeś/masz hak holowniczy wtedy mogło to iść w serii. Co do anteny, na 100% limo nie miało dziury w dachu, starsze modele w błotnikach, nowsze zabudowane w szybie (tak mam i ja).
A te Kwity z przebiegami masz? Osobiście byłeś po auto w Holandii?
Też miałeś trochę czyszczenia i odszczurzania auta np. z delikatnych glonów we wnękach drwi etc.?
Bo ja trochę kosmetyki z tym miałem.
Załóż spojler... za okrągły ten tył bez lotki jest. A pozatym można fajnie w nią stukać palcami, niezły dźwięk jest
Autko zdrowe jest, widać, że jeszcze pełne życia.
Albo mi się wydaje, albo moja niżej siedzi... (stare fotki jeszcze sprzed rejestracji, nowych nie mam okazji zrobić...)
Przy okazji oceń czy spojler nie pasuje?
A te Kwity z przebiegami masz? Osobiście byłeś po auto w Holandii?
Też miałeś trochę czyszczenia i odszczurzania auta np. z delikatnych glonów we wnękach drwi etc.?
Bo ja trochę kosmetyki z tym miałem.
Załóż spojler... za okrągły ten tył bez lotki jest. A pozatym można fajnie w nią stukać palcami, niezły dźwięk jest
Autko zdrowe jest, widać, że jeszcze pełne życia.
Albo mi się wydaje, albo moja niżej siedzi... (stare fotki jeszcze sprzed rejestracji, nowych nie mam okazji zrobić...)
Przy okazji oceń czy spojler nie pasuje?
I udało się mi kilka rzeczy wyjaśnić:
Co do:
Dzięki wszystkim za uwagi i życzę szerokiej drogi na te wasze 4 kółka;]
no chyba że ktoś ma <quattro> to i pole wystarczy :mrgreen:
Fakt nie miała. Prawy przedni błotnik był wymieniony. Ma ori dziurę na kierunek. W lewym została wycięta dziura i podłączono kierunek.gornik pisze:Compi nie miała ori kierunków z tego co wiem.
Co do:
Z tym się nie zgodze nie ma regulacji i prawdopodobnie nigdy nie było, nie ma doprowadzonych żadnych kabli a na lampach sa ori zaślepki tam gdzie przychodzi silniczek.KORU pisze:Brakuje tobie na konsoli srodkowej pokretla do regulacji pochylenia swiatel. Kazde B4 i te twoje z 1994 roku powinny miec takie pokretlo. Kolor czerwony nawet fajny.
Jeszcze tego nie rozgryzłem ale w najbliższym czasie się tym zajmęgornik pisze:Co do anteny, na 100% limo nie miało dziury w dachu, starsze modele w błotnikach, nowsze zabudowane w szybie (tak mam i ja).
Dzięki wszystkim za uwagi i życzę szerokiej drogi na te wasze 4 kółka;]
no chyba że ktoś ma <quattro> to i pole wystarczy :mrgreen:
To az niemozliwe zeby regulacja swiatel byla za doplata ? e nie w B3 taki przypadek, to rozumiem ale zeby w Competition z 1994 roku produkcji nie bylo. W moim B4 z 1992 roku mam regulacje swiatel z pokretlem na konsoli srodkowej. Cos u ciebie jest namieszane. Competiton mialo swiatla zespolone z 2 zarowkami w reflektorze, wiec elektryczna regulacja swiatel do tego tez powinna byc.GraVi pisze:Z tym się nie zgodze nie ma regulacji i prawdopodobnie nigdy nie było, nie ma doprowadzonych żadnych kabli a na lampach sa ori zaślepki tam gdzie przychodzi silniczek...
KORU nie miała podstawowa wersja Competition regulacji lamp, tak samo jak inne B4 nawet z 1994 roku, widziałem ich tysiące, nie ma tego w standardzie.
Co do anteny sprawa jest prosta, podstawowa wersja nie miała żadnego przygotowania pod podłączenie radia. Od właściciela zależało czy zrobi ją na dach błotniku, czy zainwestuje w zabudowaną.
W Holandii niestety mają tendencję do wiercenia dziur i zakładania nie ori podnoszonych(moim zdaniem nie szpecących) szyberdachów.
Pozdro <ok>
Co do anteny sprawa jest prosta, podstawowa wersja nie miała żadnego przygotowania pod podłączenie radia. Od właściciela zależało czy zrobi ją na dach błotniku, czy zainwestuje w zabudowaną.
W Holandii niestety mają tendencję do wiercenia dziur i zakładania nie ori podnoszonych(moim zdaniem nie szpecących) szyberdachów.
Pozdro <ok>
Dzisiaj pobawiłem się troche w photoshopie Co myślicie o założeniu np działu tapet audi na forum ??
Oto wersja beta mojej niuni ;] my sweet, niuni ;] ps. Wysoka rozdzielczosc obraz zajmuje prawie 5 mb.
a i co myślicie o logo competition tak jak w tej przeróbce ?? zastanawiam sie czy na realu tak sobie nie zrobić :mrgreen:
Uwaga otwierać powiększenie przez klikniecie prawym->otwórz w nowym oknie nie wiem czemu nie działa na normalnym kliknięciu
Oto wersja beta mojej niuni ;] my sweet, niuni ;] ps. Wysoka rozdzielczosc obraz zajmuje prawie 5 mb.
a i co myślicie o logo competition tak jak w tej przeróbce ?? zastanawiam sie czy na realu tak sobie nie zrobić :mrgreen:
Uwaga otwierać powiększenie przez klikniecie prawym->otwórz w nowym oknie nie wiem czemu nie działa na normalnym kliknięciu