Witam. Zamierzam zamontować do swojej b3 klimę manualna. Kupując pasek do sprężarki przy okazji kupiłem filtr pyłkowy, bo najwyżej mogę oddać jak nie będzie pasował. Więc czy w ogóle do wersji z kliką manualną występuje filtr pyłkowy ?? Jeśli tak to gdzie i jak go zamontować.
Ps. Proszę o szybką i konkretną odp. bez <spam>u
[b3] Filtr pyłkowy klima manualna
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Najprawdopodobniej nie masz filtra przeciwpyłkowego, ale czy go masz najlepiej sprawdzić odchylając plastik na podszybiu od strony pasażera. Jak zamontować ramkę i filtr przeciwpyłkowy jeśli go nie posiadasz możesz zobaczyć np. w moim temacie --> https://audi80.pl/b3-18s-jnmoja-czar ... 098,15.htm
Albo poszukać bo o montażu filtra kabinowego dużo już napisano.
Albo poszukać bo o montażu filtra kabinowego dużo już napisano.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Były też wersje z klimą manualną niewyposażone w filtr kabinowy. M.in. ja takową posiadam.Audi Sport pisze:Więc czy w ogóle do wersji z kliką manualną występuje filtr pyłkowy ?? Jeśli tak to gdzie i jak go zamontować.
Poza tym wystarczyło abyś poszukał, bo było na temat tych filtrów sporo było na forum
- Audi Sport
- Forum Audi 80
No ja akurat założyłem filtr, bo nie trzeba tak często czyścić deski z kurzu i powietrze lepszej jakości jest. Koszt takiej ramki 30 zł a filtra 50 (z ramką) :lol: Montowanie dziecinnie proste ściągnięcie podszybia wymontowanie starej ramki. Włożenie nowej zakręcenie nakrętek i włożenie filtra i złożenie z powrotem podszybia Najtrudniejsze z tego to wyciągnięcie i włożenie wycieraczki